Tapahtumat

Julkaistu 11.04.2017 15:44

Vuosikokouskutsu

Espoon kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry:n vuosikokous pidetään tiistaina huhtikuun 25. päivänä 2017 klo 18.00 alkaen WeeGee-talossa, kokouskabinettitilassa os. Ahertajantie 5, 02100 Espoo.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 13 §:n vuosikokoukselle määräämät asiat sekä johtokunnan toimintaohje.

Sääntöjen 11§:n mukaisesti kokoukseen voivat osallistua vuoden 2017 yhdistyksen jäsenmaksun maksaneet.

Jäsenet saavat kokousmateriaalin sähköpostilla tai voivat tulla tutustumaan materiaaliin toimistossa.

 

Johtokunta

Julkaistu 18.02.2016 08:02

 

Kuvittelen ja huvittelen -näyttely tuo esiin lapsien ajatuksia löytöretkistä

Espoon kuvataidekoulun 5–11-vuotiaiden perusopetusryhmien kevätnäyttely avaa ovensa katsojille avajaisiltana perjantaina 11.3.2016 kello 18 alkaen. Näyttely on avoinna 12.3.–6.4.2016.

Parhaillaan käynnissä olevan lukuvuoden teemana Espoon kuvataidekoulussa on ollut ”löytöretki”. Oppilaat ovat tehneet löytöretkiä taidehistoriaan, väriin, luontoon, hyönteisten maailmaan ja vielä moneen muuhun. ”Näyttelyn nimellä haluamme kuvata lasten kuvataidekasvatuksen keskeisiä periaatteita; yhdessä ihmettelyä, kuvittelua sekä tärkeää tekemisen ja oppimisen iloa. Löytöretkillä on sovellettu tutkivan oppimisen metodiikkaa”, kertoo kuvataideopettaja Heta Boman.

Lapset ovat lukuvuoden aikana tutustuneet taidemuseoihin sekä rakentaneet omia pienoismuseoita ja pienoismalleja. Lisäksi he ovat tehneet havaintoja sateenkaarista, revontulista ja auringonlaskuista. Mukaan on mahtunut paljon muutakin, kuten laboratorioleikkejä väreillä ja muilla materiaaleilla sekä pienten ötököiden tutkimista suurennuslasilla.

”Näyttelystä tulee todella monimuotoinen, sillä teoksissa on käytetty monenlaisia materiaaleja ja tekniikoita. Tästä hyvä esimerkki on yhteisteos, joka koostuu sadoista nestemäisillä tusseilla kuvitetuista 2,5 metriä pitkistä paperisuikaleista. Lisäksi näyttely on laaja, sillä perusopetuksessa opiskelee yhteensä noin tuhat lasta. Mahdollisimman monen oppilaan teos on pyritty saamaan esille näyttelyyn”, kuvailee Boman, joka vastaa myös kevätnäyttelytiimin vetämisestä.

Kuvataidekoulun kevätnäyttely on viime vuoden tapaan esillä Kauppakeskus Entressessä, koska lasten taiteelle ei ole vielä olemassa omia näyttelytiloja. ”Entresse on meille oiva näyttelypaikka, sillä kauppareissulla voi helposti piipahtaa katsomaan näyttelyä. On hienoa, että voimme tällä tavalla tuoda taiteen osaksi jokaisen arkea”, iloitsee apulaisrehtori Eliisa Sorvali.

Kevätnäyttelyyn sekä koulun muuhun toimintaan voi tutustua sosiaalisen median kautta, sillä Espoon kuvataidekoulu löytyy Facebookista, Twitteristä sekä Instagramista.

 

Lisätiedot:

apulaisrehtori Eliisa Sorvali

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / puh. 040 536 8621

 

(kuva: Verna Hakari)

Julkaistu 12.12.2014 12:32
Vuoden nuori taiteilija 2015
Ville Andersson  

Taiteen tuntemuksessa perjantaina 9.1.2015 klo 18.30–19.30 | WeeGee-talo, Ellen-luokka
 
Ville Andersson (s. 1986 Loviisassa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Andersson on opiskellut 2007–2012 Kuvataideakatemiassa. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti 2010, ja siitä lähtien hänen teoksiaan on esitelty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Ville Andersson on Vuoden nuori taiteilija 2015.

Ville Andersson käyttää ilmaisunsa välineinä erilaisia tekniikoita, kuten maalausta, tussipiirtämistä ja valokuvausta. Hän pyrkii löytämään ajatuksilleen ja ideoilleen luontevimman ilmaisukeinon ja toisaalta tutkimaan, miten erilaiset välineet ja tekniikat vaikuttavat hänen työskentelyynsä, miten ne ohjaavat varsinaista tekoprosessia. Andersson on leimallisesti nykytaiteilija, mutta hän käy myös jatkuvaa keskustelua menneisyyden kanssa. Hänen teoksissaan voi halutessaan nähdä runsaasti kulttuurisia ja taidehistoriallisia viitteitä.

Anderssonin teosten tunnemaailma on monipuolinen ja vivahteikas. Hänen valokuviensa lavastetuissa tilanteissa on selittämätön, salaperäinen pohjavire. Tämä voimakas psykologinen lataus on myös läsnä pelkistetyissä ja hienovireisissä maalauksissa ja piirustuksissa, joiden keskiössä ovat usein ihmishahmot. Andersson ei anna teoksissaan helppoja valmiita vastauksia vaan tarjoaa kehyksen ja kutsun katsojalle astua sisään teosten maailmaan.


Tervetuloa päättötyöntekijät

www.villeandersson.com


Taiteentuntemuksessa_090115_Ville_Andersson
Julkaistu 27.11.2015 09:35

WeeGeen perinteisten joulumarkkinoiden yhteydessä on

Espoon kuvataidekoulun koko perheen
JOULUINEN TYÖPAJA
la-su 28.-29.11. klo 11-17 WeeGee-talo, Tapiola
Nyt on aika aloittaa joulun valmistelut!
Tule tekemään joulukoriste itsesi tai muiden iloksi Espoon kuvataidekoulun non stop -joulutyöpajaan, jossa pääset koko perheen voimin joulun tunnelmaan!

Opettajana toimii TaM Henriikka Kolari

Lisäksi myynnissä on koulun keramiikan työpajan oppilaiden töitä. Tule siis hankkimaan myös kivoja jouluisia esineitä koristeeksi ja lahjaksi. (Huom. WeeGeen tiloissa ei ole automaattia, joten varaa mukaan käteistä rahaa)

Tervetuloa!

Lue lisää WeeGeen joulutapahtumasta

Julkaistu 20.11.2014 08:32
WeeGeen joulu – pajoja ja puoteja 22. – 23.11. klo 11–17

WeeGeen jouluviikonloppu 22.–23.11. tarjoaa joulunodotustunnelmia, jouluisia makuja, museoiden ohjelmaa, monenmoista musiikkia ja WeeGeen aulassa järjestettävät aidot, käsityöläisten joulumyyjäiset klo 11–17. WeeGeelle on koko viikonlopun maksuton sisäänpääsy!

Espoon kuvataidekoulu on mukana WeeGeen joulutapahtumassa.

Keramiikan työpajojen oppilaat myyvät töitään ja joulukortteja tapahtumassa molempina päivinä.

Järjestämme joulutapahtumassa myös koko perheen Varjoteatterihahmo-työpajan lauantaina 22.11. klo 11–13, Ellen-luokassa.
Hyvät tarinat rakentuvat usein hyvien hahmojen varaan. Millaisen hahmon keksit? Miten teet siitä varjoteatterinuken? Miten se liikkuu ja puhuu? Nonstop-työpajassa tehdään liikuteltavat varjoteatterinuket, joita kokeillaan käytännössä. Opettajana toimii TaM Anni Toivonen. Työpajaan on myös vapaa pääsy.

Tervetuloa!

Lue lisää WeeGeen joulutapahtumasta


Varjoteatterihahmo-työpaja_WeeGeen joulutapahtumassa 22.11.14