Tapahtumat

Julkaistu 06.04.2018 05:05

Lämpimästi tervetuloa Espoon kuvataidekoulun oppilastyönäyttelyn avajaisiin!


Aika hyvin! -näyttelyn avajaiset ti 10.4.2018 klo 17–20
(perusopetusryhmät ja työpajat klo 17.00 alkaen; päättötyönäyttely klo 18.00 alkaen)

Tervetulotoivotus Espoon kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi klo 17.00 ja 18.00
Näyttelyn avaa Espoon sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä klo 17.00

Miltä aika tuntuu? Miten aikaa voi kuvata? Millaiset viivat ja muodot kuvastavat nopeutta tai hitautta? Missä aika näkyy? Miten aika muuttaa ihmistä, entä kaupunkia tai luontoa? Miten aika vaikuttaa kuvataiteen kieleen ja muuttaa kuvataidetta?

“Aika hyvin!” -näyttely esittelee lasten ja nuorten näkemyksiä ajasta taiteen keinoin. Kuvataidekoulun opetuksessa lukuvuonna 2017–2018 on keskitytty havainnoimaan ja kuvaamaan ajan ilmenemistä ihmisen elämässä, luonnossa, taidehistoriassa ja kulttuurissa. 

Näyttelyssä on esillä esimerkiksi ajan mittareita, aikakoneita, muotokuvia eri ikäisistä ihmisistä sekä kuvallisia aikamatkoja menneisyyteen ja tulevaisuuteen sekä monta muuta tapaa käsitellä aikaa piirtämällä, maalaamalla, valokuvaamalla, keramiikan sekä muiden kolmiulotteisten tekniikoiden avulla. 

Heikintorin 1000 m2 näyttelytila mahdollistaa 5–20-vuotiaiden oppilaiden teosten esillepanon yhteiseen näyttelyyn. Taitojen sekä itseilmaisun kehittyminen varhaislapsuudesta aikuisuuteen on nähtävillä samassa näyttelyssä.

Aika on olennainen osa tavoitteellisen taidekasvatuksen toteuttamista Espoon kuvataidekoulussa. Opetusryhmissä työskennellään pitkäjännitteisesti ja syventyen kuhunkin tehtävään eli annetaan aikaa oppimiseen. Tärkeää on kiireetön taiteen tekemisen parissa vietetty aika - eivät pelkästään lopputulokset. 

Näyttelyssä esittäytyvät 16 kuvataiteen laajan oppimäärän päättötyön tekijää, jotka ovat vuoden aikana keskittyneet valitsemaansa aiheeseen ja syventäneet omaa ilmaisuaan itsenäisen projektin parissa. Päättötöitä valmistuu tänä vuonna kahdeksasta eri taiteenalan työpajasta: digitaalinen taide, piirustus ja maalaus, 3d, game design, sarjakuva, keramiikka, kuvitus ja valokuvaus.

Taiteellisen työn lisäksi esillä on jokaisen päättötyöntekijän työskentyportfolio, joiden kautta näyttelyvieraat pääsevät tutustumaan teoksen syntyprosessiin, inspiraation lähteisiin ja tekijän ajatuksiin.


Lisätietoja:
Anu Hietala, apulaisrehtori
Espoon kuvataidekoulu
puh: 040 536 8621
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

Näyttely avoinna Heikintorin kauppakeskuksen 2. kerroksessa, Kauppamiehentie 1, Espoo
Avoinna 11.4. - 6.5.2018 joka päivä klo 11-20

Vapaa pääsy! Tervetuloa!

Espoon kuvataidekoulu antaa lakisääteistä laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen sekä käsityön taiteen perusopetusta design- ja teknologiaopetuksena. Oppilaat ovat 5–20-vuotiaita espoolaisia. Oppilaita on 1200. Opettajat ovat kuvataideopettajia, taiteilijoita, arkkitehtejä, valokuvaajia, muotoilijoita ja luovan teknologian ammattilaisia. Espoon kuvataidekoulu järjestää myös muuta opetus- ja koulutustoimintaa: mm. kuviskerhoja kouluilla, värikylpyjä, kesäkursseja ja tapahtumatyöpajoja.

www.espoonkuvataidekoulu.fi 
FB & Insta: espoonkuvataidekoulu

 

Päättötöiden tekijät, aiheet ja taiteenalat:

  
  Annika Mäki-Lohiluoma: Matkalla kotiin
  valokuva: Leena Ylä-Lyly
        
        
 
 
Altti Antila: Whirl Winder 
Digitaalinen taide
Kuvitteellinen 1950-luvun virvoitusjuomamerkki. Tehty Adobe Illustrator ja Adobe Photoshop -ohjelmia käyttäen

Judit Ginzboorg: Noita ja Näkki
Sarjakuva ja kuvitus
“Noita ja Näkki on kolmen digitaalisesti maalatun kuvan teos, jossa esittelen kaksi suomalaiseen mytologiaan pohjautuvaa hahmoa, eli yhden noidan ja näkin. Haasteeksi itselleni olen asettanut räikeämmät väripaletit, joita en ole ennen käyttänyt. Kuvista kaksi kuvaavat hahmoa ympäristössä, ja kolmas kuva on molempien hahmojen yhteinen muotokuva.”

Markus Haapala: ”Importance” eli tärkeys
Ympäristö ja Arkkitehtuuri
“Haluan työlläni esittää harrastuksieni, taiteen ja ystävieni tärkeyttä minulle. Työhön kuuluu itsetehdyt kehykset, PALJON lyijykynäpiirustuksia ja valkoiseksi spraymaalattuja esineitä. Välitän työn viestiä kolmella eri tavalla: Väreillä, sisällöllä ja työtehtävillä.”

Helka Hahkio: Elements
Digitaalinen taide
Akryyli- ja öljyvärimaalaus, joka esittää elementit jalokivimuodossa ja tuo esiin niihin liittyvät tunteet.

Ida Kosonen
Piirustus ja maalaus
“Työssäni olen kuvittanut Kuun, Auringon ja kahden tähtikuvion ihmisiksi. Pidän hahmojen tekemisestä, joten jonkin elottoman kuvittaminen tuntui sopivalta.” 

Sole Kovanen: Huomaamaton
Keramiikka
“Haluan keraamisella veistoskokoelmallani tuoda esille pienten eleiden ja sanomatta jätettyjen asioiden merkityksen.”
 
 
Inka Laine: Paper Planes and Top Hats
Game Design
“Päättötyöni on visuaalinen novelli, joka on tehty Ren’Py visual novel engine -kehitystyökalulla. Se kertoo miten kaksi henkilöä päätyy enemmän tai vähemmän hengenvaarallisiin tilanteisiin, joista useimmat on aiheuttanut toinen heistä. Peli on pelattavissa Macillä tai pc-koneella ja sen voi ladata osoitteesta https://urly.fi/URq.”

Pihla Lappalainen: Ku(is)kinta
Valokuvaus
Teos on kirja, joka koostuu neljästä valokuvien ja runon muodostamasta kokonaisuudesta. Runoissa ja valokuvissa yhdistyvät tunteet, ihmissuhteet, tosi ja fiktio. Teoksen inspiraationa ovat kukkiin liittyvät merkitykset ja kukkien käyttö viestinnän välineenä.

Sofie Lehto: Myrskyn silmä
Piirustus ja maalaus
“Maalaan akryyleillä teossarjan nimeltä Myrskyn silmä, joka kuvaa eri myrskyjä. Päättötyöhöni kuuluu myös runo, joka selventää aihettani ja ottaa kantaa myrskyjen tunteisiin ja niiden ja ihmisten välisiin suhteisiin.” 

Sofia Linnarinne: Mutta Taivas oli kaunis
Valokuvaus
“Mediassa usein näytämme vain parhaan puolemme. Tavoitteenani oli näyttää todellisia tunteita kuvieni kautta, mutta huomasin, ettei se ollut helppoa: huomaamattani otin yhä kauniita kuvia, vaikka tilanne olisikin huono. Vasta ajan mittaan uskalsin kuvata aidommin.” 

Petri Maaranen
3D taiteenalan päättötyö
 
 
Marianne Mantere: Kiertotie
Keramiikka
“Päättötyöni Kiertotie on keraaminen veistoskokoelma, joka rakentuu monesta erilaisesta osasesta. Työni kantavana ajatuksena on pohdintaa siitä, millä eri tavoin matka itsessään vaikuttaa lopulliseen määränpäähän. Olen liittänyt päättötyöhöni elementtejä myös muista harrastuksistani, kuten musiikista ja kirjallisuudesta.” 

Annika Mäki-Lohiluoma: Matkalla kotiin
Piirustus ja maalaus
“Tein neljä akryylimaalausta aiheena itselleni tärkeät maisemat. Maalaukset kuvaavat millaisena koen maisemat eli ovat enemmän ekspressiivisiä kuin realistisia.”

Anna Peltola: Intrinsecus
Piirustus ja maalaus
“Työni on sarja akvarellimaalauksia, joissa esiintyy soluista ja ihmismielestä inspiraationsa saanut fantasiamaailma.”

Viivi Ropponen: Hälinä / Levollisuus
Piirustus ja maalaus
“Kuvaan kahdessa öljyvärimaalauksessani nuoren ajatusmaailmaa ja mitä pintaa syvemmällä tapahtuu. Haluan taiteen avulla näyttää, että jokaisen mieli on täynnä tunteita ja ajatuksia, vaikka niitä ei usein osaisikaan muille ilmaista. Hyödynnän ekspressionistisessa teoksessani vastavärejä ja erilaisia kontrasteja.”

Ville Väisänen: Viikinkiruukut
Keramiikka
“Päättötyöhöni Viikinkiruukut kuuluu kaksi suurta ruukkua ja kolme sirpaletta. Ruukut ovat muka rekonstruktioita viikinkiaikaisista ruukuista, ja sirpaleet ovat muka viikinkiaikaisten ruukkujen sirpaleita. Esineet on aseteltu museomaisesti, jotta katsoja voisi eläytyä siihen, että ne ovat historiallisia.”
 

 

Päättötöiden esittelytilaisuudet järjestetään Heikintorin näyttelytilassa la 14.4 klo 11.00-13.30 ja su 15.4.klo 11.00-17.00. Päättötyön tekijät itse esittelevät omat työnsä.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kuvataidekoulun oppilaille, huoltajille ja ystäville.

Päättötyötodistusten ja stipendien jakotilaisuus WeeGeen aulassa ma 14.5.2018 klo 18.00.

Lämpimästi tervetuloa!
Julkaistu 18.02.2016 08:02

 

Kuvittelen ja huvittelen -näyttely tuo esiin lapsien ajatuksia löytöretkistä

Espoon kuvataidekoulun 5–11-vuotiaiden perusopetusryhmien kevätnäyttely avaa ovensa katsojille avajaisiltana perjantaina 11.3.2016 kello 18 alkaen. Näyttely on avoinna 12.3.–6.4.2016.

Parhaillaan käynnissä olevan lukuvuoden teemana Espoon kuvataidekoulussa on ollut ”löytöretki”. Oppilaat ovat tehneet löytöretkiä taidehistoriaan, väriin, luontoon, hyönteisten maailmaan ja vielä moneen muuhun. ”Näyttelyn nimellä haluamme kuvata lasten kuvataidekasvatuksen keskeisiä periaatteita; yhdessä ihmettelyä, kuvittelua sekä tärkeää tekemisen ja oppimisen iloa. Löytöretkillä on sovellettu tutkivan oppimisen metodiikkaa”, kertoo kuvataideopettaja Heta Boman.

Lapset ovat lukuvuoden aikana tutustuneet taidemuseoihin sekä rakentaneet omia pienoismuseoita ja pienoismalleja. Lisäksi he ovat tehneet havaintoja sateenkaarista, revontulista ja auringonlaskuista. Mukaan on mahtunut paljon muutakin, kuten laboratorioleikkejä väreillä ja muilla materiaaleilla sekä pienten ötököiden tutkimista suurennuslasilla.

”Näyttelystä tulee todella monimuotoinen, sillä teoksissa on käytetty monenlaisia materiaaleja ja tekniikoita. Tästä hyvä esimerkki on yhteisteos, joka koostuu sadoista nestemäisillä tusseilla kuvitetuista 2,5 metriä pitkistä paperisuikaleista. Lisäksi näyttely on laaja, sillä perusopetuksessa opiskelee yhteensä noin tuhat lasta. Mahdollisimman monen oppilaan teos on pyritty saamaan esille näyttelyyn”, kuvailee Boman, joka vastaa myös kevätnäyttelytiimin vetämisestä.

Kuvataidekoulun kevätnäyttely on viime vuoden tapaan esillä Kauppakeskus Entressessä, koska lasten taiteelle ei ole vielä olemassa omia näyttelytiloja. ”Entresse on meille oiva näyttelypaikka, sillä kauppareissulla voi helposti piipahtaa katsomaan näyttelyä. On hienoa, että voimme tällä tavalla tuoda taiteen osaksi jokaisen arkea”, iloitsee apulaisrehtori Eliisa Sorvali.

Kevätnäyttelyyn sekä koulun muuhun toimintaan voi tutustua sosiaalisen median kautta, sillä Espoon kuvataidekoulu löytyy Facebookista, Twitteristä sekä Instagramista.

 

Lisätiedot:

apulaisrehtori Eliisa Sorvali

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / puh. 040 536 8621

 

(kuva: Verna Hakari)

Julkaistu 17.11.2014 08:37

Espoon kuvataidekoulu on mukana Muksumessuilla 20.11.2014

Kuvataidekoulu on mukana Espoon kaupungin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Muksumessut-tapahtumassa
torstaina 20.11.2014 klo 14–18. Muksumessut järjestetään
Entressen kauppakeskuksessa Espoon keskuksessa.

Kuvataidetyöpajamme, ”Hupsut hatut, pirteät päähineet”,
löytyy Entressen Jukeboxista, 3. kerroksesta klo 14.30—17.30.

Tule työpajaan ja valmista itsellesi aivan erityinen hattu!
Halutessasi pääset esittelemään hauskan hattusi Muksumessujen lavalle.

Lue lisää tapahtumasta
Julkaistu 12.12.2014 12:32
Vuoden nuori taiteilija 2015
Ville Andersson  

Taiteen tuntemuksessa perjantaina 9.1.2015 klo 18.30–19.30 | WeeGee-talo, Ellen-luokka
 
Ville Andersson (s. 1986 Loviisassa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Andersson on opiskellut 2007–2012 Kuvataideakatemiassa. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti 2010, ja siitä lähtien hänen teoksiaan on esitelty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Ville Andersson on Vuoden nuori taiteilija 2015.

Ville Andersson käyttää ilmaisunsa välineinä erilaisia tekniikoita, kuten maalausta, tussipiirtämistä ja valokuvausta. Hän pyrkii löytämään ajatuksilleen ja ideoilleen luontevimman ilmaisukeinon ja toisaalta tutkimaan, miten erilaiset välineet ja tekniikat vaikuttavat hänen työskentelyynsä, miten ne ohjaavat varsinaista tekoprosessia. Andersson on leimallisesti nykytaiteilija, mutta hän käy myös jatkuvaa keskustelua menneisyyden kanssa. Hänen teoksissaan voi halutessaan nähdä runsaasti kulttuurisia ja taidehistoriallisia viitteitä.

Anderssonin teosten tunnemaailma on monipuolinen ja vivahteikas. Hänen valokuviensa lavastetuissa tilanteissa on selittämätön, salaperäinen pohjavire. Tämä voimakas psykologinen lataus on myös läsnä pelkistetyissä ja hienovireisissä maalauksissa ja piirustuksissa, joiden keskiössä ovat usein ihmishahmot. Andersson ei anna teoksissaan helppoja valmiita vastauksia vaan tarjoaa kehyksen ja kutsun katsojalle astua sisään teosten maailmaan.


Tervetuloa päättötyöntekijät

www.villeandersson.com


Taiteentuntemuksessa_090115_Ville_Andersson
Julkaistu 18.09.2014 11:49
”Liilat liaanit, suhisevat savannit”

Espoon kuvataidekoulun nonstop-maalaustyöpaja kaikenikäisille
kauppakeskus Liilan messuilla sunnuntaina 28.9. klo 12.30–15.30
 
Tervetuloa koko perheen voimin maalaamaan isoa pintaa isolle paperille, josta syntyy päivän päätteeksi suhiseva savanni tai villi viidakko. Haluatko maalata liiloja liaaneja, lumoavia lumpeita tai lempeitä leijonia? Minkä näköisiä ovat seepran sukulaiset? Raidallisia, ruudullisia vai ehkäpä pilkullisia? Ponnahtaako paperista papukaija tai suditko siveltimestäsi sisiliskon?
 
Opettajana toimii Espoon kuvataidekoulun opettaja, kuvataiteilija Nina Sarkima.


Liilan messut