Julkaistu 11.04.2017 15:44

Vuosikokouskutsu

Espoon kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry:n vuosikokous pidetään tiistaina huhtikuun 25. päivänä 2017 klo 18.00 alkaen WeeGee-talossa, kokouskabinettitilassa os. Ahertajantie 5, 02100 Espoo.

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 13 §:n vuosikokoukselle määräämät asiat sekä johtokunnan toimintaohje.

Sääntöjen 11§:n mukaisesti kokoukseen voivat osallistua vuoden 2017 yhdistyksen jäsenmaksun maksaneet.

Jäsenet saavat kokousmateriaalin sähköpostilla tai voivat tulla tutustumaan materiaaliin toimistossa.

Johtokunta

Julkaistu 18.02.2016 08:02

Kuvittelen ja huvittelen -näyttely tuo esiin lapsien ajatuksia löytöretkistä

Espoon kuvataidekoulun 5–11-vuotiaiden perusopetusryhmien kevätnäyttely avaa ovensa katsojille avajaisiltana perjantaina 11.3.2016 kello 18 alkaen. Näyttely on avoinna 12.3.–6.4.2016.

Parhaillaan käynnissä olevan lukuvuoden teemana Espoon kuvataidekoulussa on ollut ”löytöretki”. Oppilaat ovat tehneet löytöretkiä taidehistoriaan, väriin, luontoon, hyönteisten maailmaan ja vielä moneen muuhun. ”Näyttelyn nimellä haluamme kuvata lasten kuvataidekasvatuksen keskeisiä periaatteita; yhdessä ihmettelyä, kuvittelua sekä tärkeää tekemisen ja oppimisen iloa. Löytöretkillä on sovellettu tutkivan oppimisen metodiikkaa”, kertoo kuvataideopettaja Heta Boman.

Lapset ovat lukuvuoden aikana tutustuneet taidemuseoihin sekä rakentaneet omia pienoismuseoita ja pienoismalleja. Lisäksi he ovat tehneet havaintoja sateenkaarista, revontulista ja auringonlaskuista. Mukaan on mahtunut paljon muutakin, kuten laboratorioleikkejä väreillä ja muilla materiaaleilla sekä pienten ötököiden tutkimista suurennuslasilla.

”Näyttelystä tulee todella monimuotoinen, sillä teoksissa on käytetty monenlaisia materiaaleja ja tekniikoita. Tästä hyvä esimerkki on yhteisteos, joka koostuu sadoista nestemäisillä tusseilla kuvitetuista 2,5 metriä pitkistä paperisuikaleista. Lisäksi näyttely on laaja, sillä perusopetuksessa opiskelee yhteensä noin tuhat lasta. Mahdollisimman monen oppilaan teos on pyritty saamaan esille näyttelyyn”, kuvailee Boman, joka vastaa myös kevätnäyttelytiimin vetämisestä.

Kuvataidekoulun kevätnäyttely on viime vuoden tapaan esillä Kauppakeskus Entressessä, koska lasten taiteelle ei ole vielä olemassa omia näyttelytiloja. ”Entresse on meille oiva näyttelypaikka, sillä kauppareissulla voi helposti piipahtaa katsomaan näyttelyä. On hienoa, että voimme tällä tavalla tuoda taiteen osaksi jokaisen arkea”, iloitsee apulaisrehtori Eliisa Sorvali.

Kevätnäyttelyyn sekä koulun muuhun toimintaan voi tutustua sosiaalisen median kautta, sillä Espoon kuvataidekoulu löytyy Facebookista, Twitteristä sekä Instagramista.

Lisätiedot:

apulaisrehtori Eliisa Sorvali

(kuva: Verna Hakari)

Julkaistu 17.11.2014 08:37

Espoon kuvataidekoulu on mukana Muksumessuilla 20.11.2014

Kuvataidekoulu on mukana Espoon kaupungin ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Muksumessut-tapahtumassa
torstaina 20.11.2014 klo 14–18. Muksumessut järjestetään
Entressen kauppakeskuksessa Espoon keskuksessa.

Kuvataidetyöpajamme, ”Hupsut hatut, pirteät päähineet”,
löytyy Entressen Jukeboxista, 3. kerroksesta klo 14.30—17.30.

Tule työpajaan ja valmista itsellesi aivan erityinen hattu!
Halutessasi pääset esittelemään hauskan hattusi Muksumessujen lavalle.

Lue lisää tapahtumasta

Julkaistu 12.12.2014 12:32
Vuoden nuori taiteilija 2015
Ville Andersson

Taiteen tuntemuksessa perjantaina 9.1.2015 klo 18.30–19.30 | WeeGee-talo, Ellen-luokka

Ville Andersson (s. 1986 Loviisassa) asuu ja työskentelee Helsingissä. Andersson on opiskellut 2007–2012 Kuvataideakatemiassa. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti 2010, ja siitä lähtien hänen teoksiaan on esitelty laajasti yksityis- ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla. Ville Andersson on Vuoden nuori taiteilija 2015.

Ville Andersson käyttää ilmaisunsa välineinä erilaisia tekniikoita, kuten maalausta, tussipiirtämistä ja valokuvausta. Hän pyrkii löytämään ajatuksilleen ja ideoilleen luontevimman ilmaisukeinon ja toisaalta tutkimaan, miten erilaiset välineet ja tekniikat vaikuttavat hänen työskentelyynsä, miten ne ohjaavat varsinaista tekoprosessia. Andersson on leimallisesti nykytaiteilija, mutta hän käy myös jatkuvaa keskustelua menneisyyden kanssa. Hänen teoksissaan voi halutessaan nähdä runsaasti kulttuurisia ja taidehistoriallisia viitteitä.

Anderssonin teosten tunnemaailma on monipuolinen ja vivahteikas. Hänen valokuviensa lavastetuissa tilanteissa on selittämätön, salaperäinen pohjavire. Tämä voimakas psykologinen lataus on myös läsnä pelkistetyissä ja hienovireisissä maalauksissa ja piirustuksissa, joiden keskiössä ovat usein ihmishahmot. Andersson ei anna teoksissaan helppoja valmiita vastauksia vaan tarjoaa kehyksen ja kutsun katsojalle astua sisään teosten maailmaan.

Tervetuloa päättötyöntekijät

www.villeandersson.com

Taiteentuntemuksessa_090115_Ville_Andersson
Julkaistu 18.09.2014 11:49
”Liilat liaanit, suhisevat savannit”

Espoon kuvataidekoulun nonstop-maalaustyöpaja kaikenikäisille
kauppakeskus Liilan messuilla sunnuntaina 28.9. klo 12.30–15.30

Tervetuloa koko perheen voimin maalaamaan isoa pintaa isolle paperille, josta syntyy päivän päätteeksi suhiseva savanni tai villi viidakko. Haluatko maalata liiloja liaaneja, lumoavia lumpeita tai lempeitä leijonia? Minkä näköisiä ovat seepran sukulaiset? Raidallisia, ruudullisia vai ehkäpä pilkullisia? Ponnahtaako paperista papukaija tai suditko siveltimestäsi sisiliskon?

Opettajana toimii Espoon kuvataidekoulun opettaja, kuvataiteilija Nina Sarkima.

Liilan messut