Päättötyöntekijän kalenteri 2016-2017

Julkaistu 30.08.2016 06:08

Syksy 2016

2.9.  Taiteen tuntemus 1    18.00 - 19.00
         Asiantuntijakierros Rut Brykin näyttelyyn, EMMAn kokoelmaintendentti Henna Paunu

2.9.   Päättötyöinfo 1        19.00-20.00

16.9. Taiteen tuntemus 2   18.00-19.00
        Taitelijatapaaminen EMMAn Kosketus-näyttelyssä: Hanna Saarikoski (video)
16.9. Päättötyöinfo 2        19.00-20.00      

11.11. Esitys: Jälki - mitä jää taiteesta?   17.30-18.00                   
       Taiteen tuntemus 3    18.00-19.00
       Taiteilijatapaaminen  
       Päättötyöinfo 3         19.00-20.00

 

Muut esitykset: 
Jälki - mitä jää taiteesta? / Kosketus-kokoelmanäyttely 
Pe 18.11 klo 17.30
La 26.11 klo 14.00
Su 27.11 klo 14.00
Tanssitaiteilija Minna Tervamäki ja kuvataiteilija Hannaleena Heiskaluovuuden jäljillä Kosketus-näyttelyssä. Esitys ylittää taiteen rajapintoja ja luo vuoropuhelun kuvataiteen ja tanssin välille. Esitys rakentuu neljästä kohtauksesta, jotka ovat toisaalta itsenäisiä esityksiä, mutta joita voi myös seurata prosessina ja jatkumona. Yhden esityksen kesto noin 30 min.

 

Pieni löytöretki -näyttely

Julkaistu 04.04.2016 10:34
Espoon kuvataidekoulun päättötyö- ja työpajaoppilaiden Pieni löytöretki -näyttely 14.–24.4.2016 Näyttelykeskus WeeGeen näyttelytilassa 3. kerros. Sisäänkäynti: Etelä-Tapiolan lukion parkkipaikan puoleinen ovi.

Näyttely on avoinna joka päivä kello 11–20. Näyttelyssä on esillä 26 nuoren opiskelijan päättötyöt sekä työpajaoppilaiden teoksia.

 

Päättötyöt 2016

Espoon kuvataidekoulun päättötyö- ja työpajaoppilaiden Pieni löytöretki -näyttely on avoinna 14.–24.4.2016 Tapiolassa, näyttelykeskus WeeGeen 3. kerroksessa.

 

Mikä on päättötyö?

Päättötyöntekijät ovat 16–20-vuotiaita työpajoissa opiskelevia pitkän linjan ”kuvislaisia”. Päättötyö on lukuvuoden mittainen itsenäinen työ, jonka aiheen ja toteutustavan oppilas valitsee itse. Päättötyöhön kuuluu taiteellisen työn tai töiden lisäksi työprosessia kuvaava työkirja, taiteen tuntemuksen luennot, osallistuminen päättötyönäyttelyyn sekä oman työn esittely julkisesti.

 

Päättötöiden esittely ja arviointitilaisuus

Päättötyön esittelytilaisuudessa kaksi kuvataiteen asiantuntijaa arvioi päättötyön sanallisesti ja numeerisesti. Päättötyön suorittaneet saavat kuvataiteen laajan oppimäärän päättötodistuksen.

Esittely- ja arviointitilaisuudessa teoksia ovat tänä vuonna arvioimassa ulkopuolisina arvioitsijoina keraamikko Pirjo Nylander, tekstiilitaiteilija Nina Nisonen, kuvataiteilija Leena Nio, valokuvataiteilija Erica Nyholm, taidegraafikko Susanna Suikkari sekä kuvataiteilija ja sarjakuvataiteilija Heidi Savilakso-Saatsi.

Koulun opettajista päättötöitä arvioivat Minttu Hyytiäinen, Magnus Zweygberg, Anni Toivonen, Leena Rantanen, Maiju Salmenkivi ja Aleksi Tolonen. Arviointitilaisuudessa ovat mukana myös rehtori Maritta Poijärvi ja päättötyökoordinaattori Ruusu Hulmi, jotka osallistuvat kaikkien töiden arviointiin.

Ohjaavina opettajina päättötyöntekijöille ovat toimineet Aleksi Tolonen (Katutaide ja käyttögrafiikka sekä Piirustus), Ruusu Hulmi (Valokuvaus), Juha Laatikainen (Video), Anna Etula (Tekstiili), Johanna Aulen (Kuvitus), Paula Martikainen (Kuvataide), Irma Weckman (Keramiikka), Anne Ovaska (Piirustus ja maalaus),  Elisa Rovamo (Piirustus ja maalaus), Maiju Salmenkivi (Piirustus ja maalaus) ja Hillevi Vähälä-Aranko (Piirustus ja maalaus) sekä Visa Norros (Grafiikka)..

 

Taiteentuntemuksen luennot

Päättötyöhön kuuluu myös viisi taiteentuntemuksen luentoa. Taiteentuntemuksen luennoitsijoiksi kutsutaan ajankohtaisia ja erilaisia näkökulmia taiteeseen avaavia taiteilijoita. Tänä vuonna oppilaita innostivat ja omasta työstään kertoivat konservaattori Paula Niskanen, kuvataiteilija Rauha Mäkilä, kuvataiteilija Leena Nio, tekstiilisuunnittelija Reeta Ek sekä Taidehallin Nuoret 2015 -näyttelyn taiteilijat. Päättötyöntekijät ovat päässeet vierailemaan taiteilijoiden työhuoneilla sekä keskustelemaan teoksista näyttely-ympäristössä.

 

Päättötyöntekijät ja teokset 2015–2016

Espoon kuvataidekoulusta valmistui tänä keväänä 26 laajan oppimäärän päättötyötä.

 

An Cong

Valokuvaus

Päättötyön nimi: Part of me

Valokuvauteoksessa kuvataan ihmisten alastomuutta, kauneutta ja viestin välittämistä kehon sekä kuvan avulla. Hiukset, käsien asennot sekä keho itsessään välittävät tunteita ja tunnelmaa. Teosta voi tarkastella yhdeksän kuvan kokonaisuutena tai yksittäisinä kuvina.

 

Anna Rukko

Tekstiili

Päättötyön nimi: Seinäruusu

Seinäruusu on kolmiosainen teos, johon kuuluu mekko, koru sekä taustakangas. Mekossa sekä taustakankaassa käyttettyyn kasvokuosiin on löydetty inspiraatiota Bangladeshin ihmispaljoudessa vietetystä ajasta. Huolimatta kaikista väreistä ja näyttävistä vaatteista, väki muodosti suuren yhtäläisen massan, josta juuri kukaan ei erottunut.

 

Anni Hietanen

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Lumo

Kolmen akryylimaalauksen sarja käsittelee värien ja sävyjen monimuotoisuutta luonnossa, sekä puiden salaperäistä viehätystä.

 

Alexandra Lindman

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Soul

Työn teemana on ihmisen sielu ja ihmisen persoonallisuuden erilaiset puolet. Työ koostuu kolmesta maalauksesta, joissa vuorottelevat vastakohtaisesti tummat ja vaaleat linnut ja taustat sekä tyttö, jonka naamarin alta paljastuu linnun kasvot.

 

Arleena Torkko

Keramiikka

Päättötyön nimi: Frangere

Päättötyö koostuu viidestä erilaisesta taulusta. Materiaalina tauluissa on käytetty valkosavea ja jokainen niistä on muotoiltu eri työkalulla. Teos viestittää, että rikkoutunut voi olla sekä kaunista että arvokasta.

 

Christina Kujala

Katutaide ja käyttögrafiikka

Päättötyön nimi: Ilta tivolissa

Työ kuvastaa iltaisen tivolin tunnelmaa monien valojen ja ihmisten keskellä. Työ on maalattu akryyliväreillä, osin sormin ja osin siveltimellä.

 

Elina Liukkonen

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Jessika, Gustav ja Piia

Työhön kuuluu kolme öljyvärimaalausta. Maalaukset ovat muotokuvia - olematta kuitenkaan muotokuvia, vaan asetelmia. Asetelmat koostuvat muotokuvien kohteiden – Jessikan, Gustavin ja Piian – henkilökohtaisista asusteista, tavaroista, tunnelmista, ajatuksista, salaisuuksista ja elämästä.

 

Heidi Karanta

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: -

Akryylimaalauksessa tarkastellaan ihmisiä symboliikan ja metaforien avulla. Hahmojen luonteenpiirteet ja elämä näkyvät näiden olemuksessa; näiden vakaumus, moraali ja elämänasenne sijainnissa. Jotkut hahmoista esittävät todellisia ihmisiä, toiset kuvaavat erilaisia ihmistyyppejä. Miljöö, kaupunginaukio on teoksen alfa ja omega, katsojan lähtöpaikka ja määränpää; paikka jossa kukin kohtaa toisten lisäksi myös itsensä.

 

Helmi Jaakkola

Piirustus

Päättötyön nimi: Valaistuminen / Intiaani avaruudessa

Työn aiheena on fantasiamaailma. Teosten buddha- ja intiaanihahmot ovat syntyneet spraymaaleja, sabluunaa, lyijykynää, tussia ja vesivärejä käyttäen sekä kirurginveitsellä leikaten.

 

Jasmiina Knaapi

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Tesoro del norte

Työ on neljän taulun kokoelma, jonka aiheena on pohjoinen ja luonto. Akryylitöissä esiintyy lintuja, revontulia ja vuoria.

 

Julia Jäsberg

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Sisältä

Akryylimaalauksissa kuvataan värien avulla tunnetiloja. Työt kertovat ihmisen henkilökohtaisesta maailmasta ja tunteista sekä niiden kontrastista suhteessa ympäröivään maailmaan. Maalaukset käsittelevät myös naisen tunteiden ja ajatusten väripalettia.

 

Julia Pirinen

Tekstiili

Päättötyön nimi: Liliaceae

Valotetulla kaaviolla painettu pussilakana sekä kaksi tyynyliinaa, jotka ovat saaneet inspiraationsa röntgenkuvatuista kukista. Lisäksi työhön kuuluu kaksi marmoroitua tyynynpäällistä.

 

Laura Tenhunen

Kuvataide

Päättötyön nimi: -

Työ koostuu kipsinaamioista, jotka on päällystetty hiekalla. Inspiraationa on käytetty afrikkalaisia naamioita.

 

Marttiina Torkko

Kuvitus

Päättötyön nimi: PROJECT

PROJECT on kuvitettu tarina, joka kertoo viidestä League of Legendsin hahmosta sen alternatiivisessa PROJECT-universumissa.

 

Mila Susi

Keramiikka

Päättötyön nimi: Into the Books

Työ koostuu savesta tehdyistä kahdesta kirjasta ja eläinhahmoista. Keramiikkatöiden maalaukset on tehty lasittamalla ja engobella. Työ tuo esille elämän monimuotoisuutta keramiikkaveistosten muodossa.

 

Mirjami Wallin

Kuvitus

Päättötyön nimi: Endless Forms Most Beautiful

Työssä on kuvitettu Nightwish-yhtyeen Endless Forms Most Beautiful -albumin kappaleet. Levy valikoitu kuvitettavaksi kiinnostavien aiheidensa takia: se yhdistää tieteitä, fantasiaa ja kauniita melodioita. Työ on toteutettu vesivärejä, puuvärejä, Promarker- ja Copic Ciao -tusseja, lyijykyniä ja pastellikyniä käyttäen.

 

Nina Hämäläinen

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Satumaa

Päättötyön perustana on onni ja halu nostattaa hymynpoikanen väreilemään katsojan huulille. Öljyvärein toteutetussa maalaussarjassa punoutuvat lapsuuden sadut ja tarut jatkumoksi, muistelmien ja elämän parhaimpien hetkien saattelemana. Peukaloinen Hanhineen tepastelee satumetsässä kotia kohti muinaiselta taikalammelta, jonka pohjalla Sotka hautoo ja Helmisorsa noutaa Väinämöisen kyyneleitä. Kaikkitietävä Pöllö huuhuilee Joutsenelle tarinoitaan läpi metsien, soiden  ja valtamerten, mutta saa vastaukseensa vain Sammakko-prinsessan kurnintaa ja Oravien maiskuttavat äänet.

 

Nuppu Naumanen

Kuvitus

Päättötyön nimi: Kadonnut kampa

Teos on kuvitettu tarina taruolennoista. Tarinan keskiössä on tuuletar Iiris, joka on hukannut äidiltään Ilmattarelta saamansa hiuskamman. Juoni kertoo kamman etsinnästä ja taruolentojen maailmasta.

 

Oona Aalto

Keramiikka

Päättötyön nimi: Pisaran muotoja

Teos rakentuu kolmesta erilaisesta pisaran muotoisesta veistoksesta. Pisarat on tehnyt savesta makkaratekniikkaa käyttäen. Työssä halutaan tuoda esille pisaran muodon keveys perinteisen saviruukun muodossa.

 

Riina Karvonen

Keramiikka

Päättötyön nimi: Lanka-Asia

Työn lähtökohtana on ollut ratkaista käsityöihmisten ainainen ongelma: lankakerien sotkeutuminen. Miten estää puolen metrin pituisen sotkeutuneen lankapunoksen muodostuminen ja helpottaa elämään? Miten kertoa tämä niin, että työssä näkyisi myös tekijän persoona? Lopputuloksena on kolme erilaista keramiikka-astiaa, jotka reunoissaan olevien lovien avulla pitävät langat erillään. Jokainen astia on omanlaisensa, mutta silti ne ovat samaa sarjaa, ja toimivat sekä erillään että yhdessä.

 

Senna Nuotio

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Japanin neljä ihmettä

Työ rakentuu neljästä A2-kokoisesta öljyvärimaalauksesta. Maalaukset kuvaavat japania neljässä eri muodossa, neljää erilaista kauneutta.

 

Silvia Kiviranta

Tekstiili

Päättötyön nimi: Sinikultainen uni

Päättötyö tuo käsintehtyä taidetta lähelle arkipäivää. Työssä on tehty sänkyyn petaus, johon kuuluu pussilakanasetti ja neulottu torkkupeitto sekä eri tekniikoin toteutettuja tyynyjä. Työssä on käytetty luonnonmateriaaleja ja värimaailma on siniharmaa hopean ja kullan sävyttämänä.

 

Tuuli Ramos

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Hetki

Päättötyö on kaksiosainen maalaus, jossa tutkitaan saman paikan kahden eri hetken tunnelmaa ja vaikutelmaa. Työ on toteutettu MDF-levyille ja maalattu akryyleillä, öljyväreillä sekä spray-maaleilla. Materiaalina on käytetty myös auringonkukansiemeniä.

 

Tytti Jussila

Grafiikka

Päättötyön nimi: Rajatut

Metalligrafiikalla toteutettu kuvasarja, joka tutkiskelee rajoja ja leikittelee niillä. Konkreettisten kuvarajojen lisäksi käsittelyssä abstraktit ihmisten ja heidän maailmojensa rajat, sekä kohtaamiset ja kaipuu näiden maailmojen välillä. Toista ei voi koskaan tuntea aivan täysin, eivätkä laatatkaan ikinä kohtaa kuin limittäin. Etsausta, akvatintoja ja avosyövytystä.

 

Ulrika Ura

Piirustus ja maalaus

Päättötyön nimi: Unnoticed

Leikkisät akryylivärimaalaukset ovat merellinen kuvaus tunteiden ja järjen epätasapainoisesta suhteesta. Teoksessa on haluttu luoda tunnetuille symboleille uudet merkitykset ja saada teoksen katsoja ajattelemaan vertauskuvien avulla pintaa syvemmälle. Niin tunteisiin, ajatuksiin kuin mereenkin voi hukkua. Idean tiivistää lainaus: "I am the ocean; so deep and full of unnoticed things".

 

Viivi Kuosa

Video

Päättötyön nimi: How Big, How Blue, How Beautiful

Päättötyö How Big, How Blue, How Beautiful on musiikkivideo Florence + the Machine -yhtyeen samannimiselle kappaleelle. Videon tarina rakentuu musiikin ja Doctor Who -tv-sarjasta leikattujen otteiden pohjalle. Editoinnissa on käytetty Adobe Premiere Pro -editointiohjelmaa. 

 

Lisätiedot:

rehtori Maritta Poijärvi

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / puh. 044 777 7492 

Taiteen tuntemus 2015-2016

Julkaistu 14.08.2015 11:38
Taiteen tuntemuksessa
taidemaalari Rauha Mäkilä

pe 18.9.2015 klo 18.30–19.30 | Akseli-luokka, WeeGee


Rauha Mäkilän taiteessa on vaikutteita populaari- ja nuorisokulttuurin moninaisuudesta: muodista ja musiikista. Hänen maalauksensa ovat toisinaan kuin suoraan musiikkivideoista kirkkaine väreineen ja eloisine, kiiltävine pintoineen. Juhlinnan ja ilonpidon kuvasto ei kuitenkaan ainoastaan sisällä viileää ironiaa ja kritiikkiä vaan paljastaa kohteidensa perusteellisen vilpittömyyden, sekä varauksettoman nuoruuden ilon ihannoinnin. Mäkilän hektinen neonmaailma on välillä liikkunut kohti maanläheisempiä sävyjä, paljastaen nuoruuden melankolisemman mystiikan, hiljaisen voiman ja häilyvyyden erilaisten roolien välillä. Uusimmat työt pohtivat Mäkilälle ominaisen kuvaston kautta maailman tilaa. Taiteella hän vastaa tämän päivän lohduttomuuteen, kauneudella julmuuteen.

Valmistuttuaan Kuvataideakatemiasta 2007 häneltä on nähty useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla mm. Munch Galleryssä, New Yorkissa 2011; Nykytaiteen museo Kiasmassa, Helsingissä 2012 ja Amos Andersonin taidemuseossa, Helsingissä 2012. Hänen töitään sisältyy keskeisiin kokoelmiin Suomessa esim. Saastamoisen säätiön, Wihurin säätiön ja Nykytaiteen museo Kiasman kokoelmiin. Mäkilän Harmony-näyttely on parhaillaan esillä Helsinki Contemporaryssa, ensimmäistä kertaa mukana on myös maalauksia paperille. Mäkilältä nähtiin edellisen kerran näyttely Helsinki Contemporaryssa elokuussa 2012. Hän on mukana lokakuussa 2015 avautuvassa ryhmänäyttelyssä Dark Days, Bright Nights. Contemporary Painting from Finland Kemper Museum of Contemporary Artissa Kansas Cityssä. Hän on ajankohtainen myös Taidehallissa marraskuun lopussa avautuvan Nuoret 2015 -näyttelyn juryn puheenjohtajana.


Taiteen tuntemuksessa
konservaattori Paula Niskanen

pe 4.9.2015 klo 18.30–19.30 | Akseli-luokka, WeeGee

Paula Niskanen (FM, konservaattori AMK) on opettanut taide- ja kulttuurihistoriaa Metropolian Ammattikorkeakoulussa vuodesta 2001. Huonekalukonservoinnin lehtorina hän on ollut vuodesta 2003. Paulalla on monipolvinen ura ja ammattitausta. Alkuaan hän opiskeli kieliä, josta hänelle on ollut hyötyä kaikessa mitä on tehnyt. Taidehistorian opintojensa kautta, 1980-luvulla, Paula pääsi mukaan Suomenlinnan linnoituksen ja rakennusten restaurointityöhön. Siten hän kiinnostui muotoilusta ja erikoistui konservoinnissa huonekaluihin sekä puuhun. Paulan erikoisalueita ovat mm. kiinalaiset ja japanilaiset lakkatyöt ja huonekalut.

Konservoinnin lehtorina Paula on ollut mukana useissa hankkeissa, opiskelijoidensa kanssa, eri puolilla Suomea ja maailmaa (Urajärven ja Louhisaaren kartanot, Transilvanian maalatut kirkot, Ruotsin historian museo Tukholmassa, Pekingissä ja Namibiassa).

Blogi Metropolia AMK:n oppilaiden konservointi-projektista TukholmassaPäättötyöntekijän kalenteri 2015-2016

Julkaistu 14.08.2015 12:29

 
Päättötyöntekijän kalenteri / Syksy 2015
 
Pe 4.9. klo 18.30 - 20.30
Taiteen tuntemus 1 ja päättötyöinfo 1, WeeGee, Akseli-luokka
- Taiteen tuntemuksessa konservaattori Paula Niskanen
- Päättötyöinfossa käydään läpi mikä on päättötyö ja mikä on työkirja/portfolio sekä työsuunnitelma-lomakkeet jaetaan oppilaille.
 
Pe 18.9. klo 18.30 - 20.30
Taiteen tuntemus 2 ja päättötyöinfo 2, WeeGee, Akseli-luokka.
- Taiteen tuntemuksessa taidemaalari Rauha Mäkilä
- Ohjaavan opettajan kanssa läpikäydyn päättötyösuunnitelman jättäminen.

Pe 11.12. klo 17.30 - 19.30
Taiteen tuntemus 3 järjestetään Nuoret 2015 -näyttelyssä
perjantaina 11.12. klo 17.30–19.30 | Helsingin Taidehalli (Nervanderinkatu 3)

Tutustuminen Nuoret 2015 -näyttelyyn, jossa paikalla:

  • kuviskummi, VTT, Nuorisotutkimusverkoston tutkimusprofessori, Aalto-yliopiston taidekasvatuksen dosentti ja HY:n sosiologian dosentti Tommi Hoikkala
  • taidemaalari ja näyttelyn jyryn puheenjohtaja Rauha Mäkilä
  • taiteilijoita, joiden teoksia esillä näyttelyssä: Minna Kallinen, Joakim Pusenius, Erica Nyholm ja Kaarlo Stauffer

Tervetuloa kuvataidekoulun päättötyöntekijät ja -ohjaajat sekä työpajojen oppilaat opettajiensa johdolla!

http://taidehalli.fi/nayttelyt/nuoret-2015

Päättötyöinfot ja taiteen tuntemuksen -opinnot kuuluvat päättötyöohjelmaan!

SILMÄÄTEKEVÄT-näyttely 14.–24.4.

Julkaistu 02.04.2015 06:52
Lehdistötiedote 31.3.2015

Espoon kuvataidekoulun päättötyö- ja työpajaoppilaiden
SILMÄÄTEKEVÄT-näyttely 14.–24.4.2015

Näyttelykeskus WeeGee, näyttelytila 3.krs
Ahertajantie 5, Tapiola.
Sisäänkäynti: Etelä-Tapiolan lukion parkkipaikan puoleinen ovi.
Näyttely on avoinna ma–su klo 11–20

Näyttelyssä tulee olemaan esillä 34 nuoren opiskelijamme päättötyöt sekä työpajaoppilaiden surrealistisia teoksia, joita on innoittanut syksyinen käynti Espoon kaupunginteatterin Kojoottikuu-teatteriesityksessä sekä surrealismin klassikot.

Silmaatekevat_kevatnayttely_2015

Mikä on päättötyö?
Espoon kuvataidekoulussa valmistuu tänä keväänä 34 laajan oppimäärän päättötyötä. Päättötyöntekijät ovat 16–20-vuotiaita työpajoissa opiskelevia pitkän linjan ’kuvislaisia’. Päättötyö on lukuvuoden mittainen itsenäinen työ, jonka aiheen ja toteutustavan oppilas valitsee itse. Päättötyöhön kuuluu taiteellisen työn/töiden lisäksi työprosessia kuvaava työkirja, osallistuminen päättötyönäyttelyyn ja työn esittely julkisesti. Esittelytilaisuudessa kaksi kuvataiteen asiantuntijaa arvioi päättötyön sekä sanallisesti että numeerisesti. Päättötyön suorittaneet saavat kuvataiteen laajan oppimäärän päättötodistuksen.
 
Mitä tarkoittavat työpajaoppilaat?
Syventävissä opinnoissa eli työpajoissa yli 13-vuotiaat oppilaat keskittyvät erityisesti kuvalliseen ongelmanratkaisuun ja kykyyn soveltaa aiemmin opittuja perusopetuksen asioita. Keskiössä on projektiluontoinen, pitkäjänteisyyteen kannustava työskentely yksin ja ryhmässä huomioiden oppilaan omat kiinnostuksen kohteet. Työpajat ovat valinnaisia ja niihin ilmoittaudutaan vuodeksi kerrallaan.
Syventävien opintojen loppupuolella oppilas voi halutessaan tehdä päättötyön.
 
Päättötyöntekijät ja teokset 2014–2015
 
Digitaalinen taide
Vilma Sillanpää, A moment. Lyhyt animaatio yöllisestä havahtumisesta. Kolmiulotteinen tietokoneanimaatio.
Eero Urala, Story of Oskari. Animoitu sarjakuva/kuvakirja eräästä kohtalokkaasta tapahtumasarjasta, jota ei tule ottaa vakavasti. Työssä on käsin piirrettyjä kuvia, muutoin tehty Adobe Flashilla.
Pekka Valla, Fyysinen Kopio. Kaksi vinyylinkantta, joita tehdessä ja musiikkia kuunnellessa on mietitty albumien fyysisten kopioiden vähenemistä. Tietokoneohjelmalla toteutettu, taitettu ja tulostettu.
Aino Ikäheimo, Uskon Vuori. Digitaaliset kuvat Touhou Project 10: Mountain of Faith hahmoista.
Niina Loukimo, Cyberpunk. Digitaalisia kuvia.
Peppi Hukkanen, Muotokuvia. Digitaalisesti piirrettyjä kuvia julkkiksista ja kavereista.
 
Keramiikka
Henriikka Toivanen, All around the world. Keraamisia reliefivateja, jotka kuvaavat eri paikkoja maailmassa. Käsinrakennustekniikka, kivitavara, alilasiteväri, lasite.
Anna Vuorenmaa, Kissan loikka. Kissan asentoja loikan eri vaiheissa. Kivitavara, metallioksidi, vastuslanka, harjateräs, käsinrakennustekniikka.
 
Nykytaide/katutaide
Heidi Avonius, Matkoja ja muistikuvia maailmalta. Maailmankartta, jonka ympärillä on maisemia paikoista joissa tekijä on itse ollut ja jotka ovat jääneet mieleen. Akryylimaalaus.
Juuli Rönkä, Playtime. Maalauksella tekijä haluaa avata katsojan silmät nykyiselle ja tulevalle sukupolvelle, jolle kännykkä on kuin ystävä. Akryylimaalaus.
 
Piirustus
Nelma Lampi, Sielun peili. Teos tunteista ja ihmismielestä. Muste, spray-maali, tussit ja paperikollaasi.
Ronja Järvelä, Pahat ja väärinymmärretyt. Julistekuva geneerisistä sarjakuvapahiksista, joilla ei kuitenkaan ole supervoimia. Vääryyttä kohdanneet ovat valmiita tekemään äärimmäisiä asioita saadakseen itselleen oikeutta. Tussi/vesiväri.
 
Piirustus ja maalaus
Ida Pitkänen, Octavia. Aiheena on tekijän itse keksimä hahmo, Octavia. Teos koostuu lukuisista kuvista, joista näkyy, miten hahmo on kehittynyt vuosien varrella. Sekatekniikka paperille, tietokonepiirustus.
Elsa Mäklin, Harmonia. Kolmella akryylimaalauksella kuvattu harmoniaa tunnetilana ja visuaalisena ilmiönä. Maalauksissa on käytetty myös sekatekniikkaa, ja ne ovat toteutettu maalauspohjalle.
Julia Varis, Arkinarkki. Kolme maalausta arjen iloista ja kauneudesta. Akryylimaalaus kankaalle.
Vilma Vierimaa, Humanity. Ihmisen tutkimista liikkeen kautta ja samalla kahden eri taiteenmuodon, tanssin ja maalaamisen, yhdistäminen. Öljyvärimaalaus kankaalle.
Kaisa Maljanen, Katse kohti tulevaa. Mielikuvituspaikka, jonne tekijä haluaa päästä. Öljyvärimaalaus.
Riikka Ruohomäki, Metsä ja tyttö. Kolme maalausta, jotka muodostavat sarjan tekijän sielunmaisemasta; metsässä ja sen rauhassa. Öljyvärimaalaus kankaalle.
Ida-Maria Keisala, Kun nainen puhui ja poseerasi on runoteos, joka yhdistää sana- ja kuvataiteen keinot yhdeksi luovaksi kokonaisuudeksi.
Aliisa Hartus, Liplatus. Viiden vesiaiheisen maalauksen sarja. Öljyvärimaalaus kankaalle.
Daniela Kietz, Kauneus on katsojan silmissä. Mitä kauneus oikeasti on? Miten muistamme ihmisiä? Lyijykynä/tussi valkoiselle paperille.
Oona Sellman, Kaukana kotoa, kotona kaukana. Kaksitoista erikokoista piirrosta vaihto-oppilasvuoden aikana otettujen valokuvien pohjalta. Tekijä on tutkinut valokuvan ja piirretyn kuvan suhdetta sekä valokuvien merkitystä yksilölle. Kuitukärkikynä ja vesiväri paperille.
Fanny Geiger, Erilaisten luontoaiheiden kollaasimainen yhdistäminen, unenomaisuus ja yksityiskohdat.
Ella Hako, Ajat muuttuvat ja me muutumme niiden mukana. Kaksi ennen ja jälkeen -kuvaa ilmastonmuutoksesta ja ihmisen vaikutuksesta luontoon. Tussityö.
Essi Hannula, Urban Surroundings. Ihminen urbaanissa ympäristössä. Akryylimaalaus kankaalle.
Sonja Husgafvel, Seitsemän sisarta. Pastissi Pekka Halosen maalauksesta Tienraivaajat Karjalassa. Maalaus symboloi tekijän elämän naisesikuvien henkistä ja fyysistä voimaa. Keskellä teosta runoikkuna. Akvarelli suurelle paperille.
Ellamaija Kasanen, (Kuin) kaksi Maijaa.  Muotokuvallinen tutkielma sisarussuhteesta ja välittämisestä. Suurikokoisissa maalauksissa tarkastellaan läheisen ihmisen kuvaamista ja muotokuvamaalauksen luonnetta. Vesiväri, akryyli, öljy ja spray kankaalle.
Milla Korpi, Elämän kaarna. Elämä on kuin puu. Se lähtee kasvamaan pienestä siemenestä, kasvaen suureksi kolhuista huolimatta. Elämän osia voi tarkastella kaarna kerrallaan, joista rakentuu yhdessä elämän puu. Työ tehty paksulle kapalevylle käyttäen lyijykynää ja valokuvia.
Ella Nikulainen. Unikaneja. Maalauksia lapsuuden mielikuvitusolennoista. Akvarelli ja piirustus paperille.
Viola Pulkkinen, 1 & 2. Taulussa pyritty vangitsemaan tunne ja tilanne yhteen otokseen, visiona oli saada efekti joka syntyy kun elokuvan pysäyttää. Muotokuviin käytetty lyijykynää ja tussia, pohjissa sekatekniikkaa, mm. spray-maaleja, mustetta, tussia, akryyliä ja öljyvärejä.
Marianna Karipohja, Sukellus tuntemattomaan. Teoksessa kokeiltu tekijälle uusia tekniikoita ja nautittu maalaamisen vapaudesta. Muste ja pastelliliidut kankaalle.
 
Valokuvaus
Ninni Lahti, Transsendenssi on kolmen valokuvan sarja, jolla tekijä haluaa herättää katsojan tarkastelemaan henkilöä pintaa syvemmältä. Kuvat on muokattu digitaalisella päällekkäisvalotusmetodilla Photoshopissa.
 
Video
Matias Maunula, Overdose of you. Rakkaustarina animen tapaan. Animemusiikkivideo (AMV) Nagi no Asukara -televisiosarjasta. Musiikkina on Skilletin Comatose.
 
Ympäristö ja arkkitehtuuri
Ella Aho, City slice. Pienoismalleja tekijälle tärkeistä kaupungeista ja kiinnostavista rakennuksista. Sekatekniikka.
 
Paattotyontekijoiden_teoksia_2015_Julia_Varis_Akryylimaalaus_Henriikka_Toivanen_Keramiikka_Pekka_Valla_Digitaalinen
Kuvassa vasemmalla Julia Variksen akryylimaalaus sarjasta Arkinarkki, keskellä Henriikka Toivasen keraaminen Afrikka-vati ja oikealla
Pekka Vallan kaksi vinyylilevyn kantta, Fyysinen kopio.


 
Lisätietoja:
Rehtori Maritta Poijärvi, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,
puh. 044 777 7492
 
Espoon kuvataidekoulu on kannatusyhdistyksen ylläpitämä koulu, joka perustettiin 1979. Koulu antaa lakisääteistä laajan oppimäärän mukaista kuvataiteen perusopetusta 5–20-vuotiaille espoolaisille. Oppilaita on noin 1200. Opettajat ovat kuvataideopettajia, taiteilijoita, arkkitehteja, valokuvaajia ja taideteollisuuden ammattilaisia. Opetuspisteitä on ympäri Espoota.