Game Design / Pelisuunnittelu

Kiinnostaako sinua tietokone- ja mobiilipelien suunnittelu? Tässä työpajassa pääset tutustumaan pelisuunnittelun mielenkiintoiseen ja monipuoliseen maailmaan: pelin idean kehittelyyn, konseptin tekoon, peligrafiikoiden suunniteluun ja toteutukseen sekä pelin ohjelmointiin ja julkaisuun.

Käytämme pelisuunnittelussa mm. Photoshop-, Illustrator- ja Game Maker Studio -ohjelmia. Ennakkotietoja et tarvitse, sillä työpajassa opit tarvittavat tiedot näiden ohjelmien käytöstä.

Tässä työpajassa opetuskieli on englanti.

Peli 1A:n tuotoksia

Peli 1B:n tuotoksia

Opetuskerta: 3 h

_________________________________________

Advanced Game Design

The advanced game design class will take the learnings from the game design class as a foundation and build upon it. Students will work in small groups on small scale projects. You will learn about the basic game development cycle and how to collaborate with others on a team. You will also learn more about the common design problems that designers may come across and how to deal with them.

By the end of the class the students should have a much deeper understanding of the game design and how to work as a team member. They will have a small scale game that they can share with others.

• You must have completed Game Design
  • Instruction is only in English so a general understanding of the language is necessary
  • You must be passionate, dedicated, and self-motivated
  • You must be able to work in a group with other students