Samaan aikaan toisaalla -yhteistyöprojekti

Samaan aikaan toisaalla -yhteistyöprojektiin ovat osallistuneet Espoon Kuvataidekoulun Kalajärven opetuspisteen työpajaoppilaat sekä Kuninkaantien-, Karakallion- ja Kirkkojärven koulujen oppilaat.

Projektissa on pohdittu maailman globaalisuutta. Ajatuksena on ollut eräänalaisen ison graffiittiseinän muodostaminen eri tekniikoin toteutetuista töistä.

Espoon Kuvataidekoulun oppilaiden teemana on ollut ”Aamiainen”.

Mitä tapahtuu meidän omassa arjessa, vertauksena jonnekin aivan toisaalle. Vertausta voi pohtia omaan lähiympäristöönsä tai jonnekin kauas, vaikkapa Afrikkaan. Maailma on tullut meitä kaikkia lähelle. Tietoa on helposti saatavissa ja matkustaminen avartaa.

Työt olemme toteuttaneet öljyväritekniikalla pellavakankaalle. Aihetta on saanut vapaasti käsitellä teeman ja taidesuuntauksen suhteen.
Projektin jokainen opettaja on pohtinut oppilaittensa kanssa aihetta omasta näköalastaan, kuitenkin ”Samaan aikaan toisaalla”-otsikon alla.  Projekti on saamassa jatkoa myöhemmin.

Työt ovat esillä Kaivomestari Galleriassa (Kuninkaantien lukion ja uimahallin näyttelytila), osoitteessa Kaivomestarinniitty 2, Espoo. Galleria ja lukio sijaitsevat lähellä Espoon keskusta.

Näyttely on esillä 1.6. saakka koulun ja uimahallin aukioloaikoina.