KULPS! Kulttuuri- ja liikuntapolku

Espoon kuvataidekoulun KULPS!-työpajat Espoon koulujen 4-9-luokkalaisille. KULPS!-työpaja on espoolaisille kouluille maksuton. Espoon kuvataidekoulun KULPS!-työpajat kuuluvat "kerran vuodessa" -kategoriaan. Yksi luokka voi osallistua yhteen ”kerran vuodessa” -kohteeseen lukuvuodessa.

Työpajojat järjestetään Espoon kuvataidekoulussa WeeGee-talossa, os. Ahertajantie 5, Tapiola.

Työpajojen Kolmiulotteiset pinnat ja Ihminen ilmassa kieli on suomi.
Stop motion -animaatiotyöpajan voi tilata suomen-, ruotsin- tai kaksikielisenä.

Lisätietoja:

Työpajat keväällä 2019:

Kolmiulotteiset pinnat: taidetta vai muotoilua?

Pintojen kolmiulotteista suunnittelua on ympäristössämme paljon. Oletko kiinnittänyt huomiota, että myös arkiset asiat, kuten esimerkiksi seinät, laatat, ovet, astiat, matot ja kännykänkuoret ovat muotoiltuja - ja myös niiden muotoilussa voi käyttää mielikuvitusta. Onko kolmiulotteinen pinta kiinnostavampi kuin kaksiulotteinen? Miltä pinta tuntuu, ja miten valo ja varjo muuttaa pintaa? Työpajassa suunnittelemme oman kolmiulotteisen pinnan paperista leikkaamalla, punomalla ja rakentamalla. Lähtökohtana suunnittelulle voi olla jokin konkreettinen käyttötarkoitus tai sitten erilaisten pintojen kokeilu.

Opettaja: TaM, Muotoilija Arja Rantala

Ihminen ilmassa!

Tutustumme ihmistä esittäviin kuviin kalliomaalauksista nykytaiteeseen ja katsomme, kuinka ihmisen kuvaaminen on muuttunut. Kun ihmisen mittasuhteet ovat tulleet tutuiksi, rakennamme eripaksuisista rautalangoista kääntäen ja vääntäen ihmisen pienoismallin. Rautalanka on mainio materiaali, jolla voi tehdä ihmishahmon liikkuvin jäsenin tai yhteen asentoon jähmettyneenä.

Opettaja: Kuvanveistäjä Marjatta Kekki

Stop motion -animaatiotyöpaja

Työpajassa teemme omia animaatioita stopmotion-tekniikalla. Animaatiot kuvataan iPadeilla pareittain tai pienryhmissä. Harjoittelemme myös trikkikuvausta ja erikoisefektejä green screen -studiossa, jossa kaikki on mahdollista: jättiläinen voi seikkailla minimaailmassa tai mini-ihminen jättiläisten maassa, katossa kävellen tai ilmassa leijuen... Millaisen mielikuvituksellisen animaation sinä tekisit?

Opettaja: kuvataiteilija, valokuvaaja Pasi Autio

Stop motion -animationsverkstad

På verkstaden skapar vi våra egna animationer med stopmotion-teknik. Vi filmar animationerna med iPad. Vi övar också trickvideo och specialeffekter i en green screen -studio, där allt är möjligt: en jätte kan gå ute på äventyr i ett mini-värld eller en mini-människa kan fara i jätternas värld, promenerande på taket eller svävande i luften… Hurdan skulle vara din egen animation?

Lärare: konstnär, fotograf Pasi Autio