Kesäkurssit 2018

 

Kirmaa kepparilla kesäkurssille, lähde taideseikkailulle metsään, sukella suureen akvarellimaalaukseen. Rakenna robotti, suunnittele surrealistinen asu, muotoile musiikkisoitin. Tanssi, animoi, valokuvaa, piirrä sarjakuvaa!

 

Kesäkurssien opettajina toimivat kuvataideopettajat ja monipuoliset taiteen ammattilaiset. Pitkillä kursseilla (klo 9 - 16) on opettajan apuna myös avustajia. Työskentelemme pienissä oppilasryhmissä ja käytämme laadukkaita, taiteilijatasoisia materiaaleja. Kesän aurinkoisista ja lämpimistä päivistä nautimme myös ulkona taiteillen.

 

Pitkillä kursseilla (klo 9 - 16) kurssimaksuun sisältyy lämmin lounas sekä välipala.

 

Kesäkursseille ovat tervetulleita myös Espoon ulkopuolella asuvat.

 

Huom. Kesäkursseja myös elokuussa!

 

Ilmoittautuminen: espoo.eepos.fi

 

Kurssiohjelma:

 

ESPOONLAHTI

 

Ihahaa! Keppihevosia

vko 23 (4. - 8.6.) ma - pe klo 10 - 14

yli 9-vuotiaille

opettaja: Maija Saarnio

 

Tule laukaten mukaan hirnahtavalle kesäkurssille! Kurssilla suunnittelemme ja valmistamme hienot, persoonalliset keppihevoset. Käymme läheisellä tallilla piirtämässä oikeita hevosia. Rakennamme keppareille tietysti myös oman raviradan ja hevostallin.

 

KAUKLAHTI

 

Surrealistista! Vaatesuunnittelukurssi. Surrealistiskt! Kurs i kläddesign

vko 23 (4. - 8.6.) ma - pe klo 10 - 14

yli 8-vuotiaille

opettaja: Mikaela Johansson

 

1930-luvulla Pariisissa vaikuttanut muotitaiteilija Elsa Schiaparelli teki tiiviisti yhteistyötä surrealistien kanssa. Tule mukaan herättämään Schiaparellin muotitalo henkiin! Kesäkurssilla hyödynnämme muotoilukasvatuksellisia menetelmiä surrealististen vaatteiden suunnittelussa.

 

Denna kurs är vid behov tvåspråkig!

 

 

LEPPÄVAARA

 

Loiskis! Riemua vedestä: Animaatiota, akvarellia ja uintia. TÄYNNÄ

vko 23 (4. - 8.6.) ma - pe klo 9 - 16

yli 7-vuotiaille

opettajat: Sirpa Kärkkäinen ja Hanna Masih

 

Tutustumme animoinnin, akvarellimaalauksen ja musiikin saloihin uudella ja raikkaalla tavalla. Teemme jättiakvarelleja vesipyssyillä, tutkimme vedenalaista maailmaa valokuvaamalla sitä, piirrämme animaation höyryyn ja järjestämme kaikkien aikojen mehukestit. Teemme kurssin aikana myös uintiretkiä Leppävaaran uimahalliin koulutetun uimaopettajan (SUH) johdolla!

 

 

OLARI 1

 

Vauvojen ja taaperoiden värikylvyt

vko 23 (4. - 6.6.) ma - ke taaperot klo 10 - 11, vauvat klo 12 - 13

Vauvat: 4 - 12 kk, taaperot: 12 - 24 kk

Taaperoiden värikylpy on täynnä. Vauvojen värikylvyssä on tilaa.

opettaja: Iisa Juva

 

Vauvojen ja taaperoiden värikylvyt tarjoavat visuaalista leikkiä väreillä, muodoilla ja materiaaleilla vauvoille tai taaperoille ja heidän vanhemmilleen. Värikylvyn tavoitteena on kiireetön yhdessäolo ja vuorovaikutus. Värikylvyssä työskennellään rennosti ja avoimin mielin lapsen tahtiin.

 

Valon voimaa: kuvaa ja videota

vko 24 (11. - 15.6.) ma - pe klo 9 - 16

yli 7-vuotiaille

opettajat: Santtu Koivu ja Tiina Kemppinen

 

Miten auringon avulla voi tehdä sinisiä kuvia paperille? Millaista olisi astua kameran sisälle? Haluatko maalata kuvia valomiekalla? Tule kokeilemaan ja ihmettelemään, mihin kaikkeen valo pystyy! Kesäkurssilla tutustumme erilaisiin kokeellisiin valokuvan ja videotaiteen menetelmiin. Jokainen kurssipäivä pitää sisällään erilaisia hauskoja harjoituksia, joissa osallistujat pääsevät kokeilemaan mm. syanotypia-vedostusta, camera obscuran rakentamista, kokeellisen videon kuvausta sekä jännittävää 3D-valomaalausta. Kesän ihanaa valoisuutta ja aurinkoisia päiviä hyödynnetään ulkona työskennellen.

 

OLARI 2

 

Kuvisseikkailu metsässä

vko 23 (4. - 8.6.) ma - pe klo 9 - 16

vko 24 (11. - 15.6.) ma - pe klo 10 - 14

yli 7-vuotiaille

opettaja: Nina Ruokonen

 

Tule mukaan kuvisseikkailuun nauttimaan taiteesta, linnunlaulusta, uusista kavereista ja kesästä! Teemme retkiä lähimetsään ja tutustumme luontoon taiteen ja leikin keinoin. Perehdymme monipuolisesti kuvataiteen eri tekniikoihin ja välineisiin: piirrämme, maalaamme, muovailemme savea ja valokuvaamme. Teemme myös lyhytfilmin tai animaation!

 

WEEGEE, TAPIOLA

 

Sarjakuvaa! TÄYNNÄ

vko 23 (4. - 8.6.) ma - pe klo 10 - 14

yli 9-vuotiaille

opettaja: Johanna Aulén

 

Tutustumme hahmosuunnitteluun ja valmistamme omia sarjakuvia monilla kokeellisilla tekniikoilla. Myös kuvien tekeminen tai värittäminen tietokoneella Adobe Photoshop -ohjelmaa käyttäen on mahdollista. Tule kurssille kavereiden kanssa keksimään hauskoja, jännittäviä, hurjia sarjakuvaseikkailuja! Sarjakuvakurssilla saat päästää mielikuvituksen valloilleen.

 

Valokuvaus

vko 23 (4. - 8.6.) ma - pe klo 10 - 14 yli 10-vuotiaille. TÄYNNÄ

vko 24 (11. - 15.6.) ma - pe klo 10 - 14 yli 12-vuotiaille

opettaja: Ruusu Hulmi

 

Varjot, heijastukset, yksityiskohdat, valo, muodot, liike… Mitä kaikkea voi valokuvata? Miten valokuvaaja katsoo maailmaa? Kurssilla havainnoidaan ympäröivää maailmaa ja rakennetaan lavastettuja kuvia. Opettelemme järjestelmäkameran käyttöä, valokuvauksen perusasioita sekä digitaalista kuvankäsittelyä. Saat kurssin ajaksi koululta käyttöön oman järjestelmäkameran, tai jos sinulla on oma järkkäri, voit harjoitella sen käyttöä.

 

 

Kesämaakarit

vko 24 (ma - to 11. - 14.6.) klo 16.30 - 18

yli 2 v. ja aikuinen

opettaja: Maija Saarnio

 

Kesämaakarit-perhekurssilla tutustumme taiteen ja muotoilun maailmaan yhdessä leikkien ja ihmetellen. Käytämme myrkyttömiä taidemateriaaleja sekä turvallisia välineitä, joten kurssi soveltuu perheen pienimille noin kaksivuotiaasta alkaen. Monipuoliset teemat ja tekniikat tekevät kurssista innostavan myös isommille lapsille. Tervetuloa viettämään rentoa kesäiltapäivää taiteen pariin!

 

 

Kuvanveiston kesäpaja

vko 24 (11. - 15.6.) ma - pe klo 10 - 14

yli 9-vuotiaille

opettaja: Marjatta Kekki

 

Kuvanveiston kesäpajassa saat taitoa, tietoa ja osaamisen yllätyksiä. Törmäät nykytaiteeseen ja kaivat itsestäsi luovan ja hauskan taiteentekijän. Voimme tehdä taidetta betonilla tai tukkiviipaleilla. Millainen ”helminauhasta” tulee supersekatekniikalla? Jostain teoksesta saat kuvamuiston mukaasi, ryhmätyö voi jäädä vaikka luokan ikkunalle seuraamaan kesän kulkua, ja jotain taidetta viet mukanasi kotiin.

 

Muotoilua ja robotiikkaa

vko 24 (11. - 15.6.) ma - pe klo 9 - 16 yli 7-vuotiaille TÄYNNÄ

vko 25 (18. - 20.6.) ma - ke klo 10 - 15 yli 9-vuotiaille

opettaja: Arja Rantala

 

Seikkailemme leikkisästi käsityön, muotoilun ja robotiikan maailmassa. Ideoidaan, luonnostellaan, ja sitten piirretään, rakennellaan ja testaillaan. Aivan kuten muotoilijatkin työssään. Tutustumme myös elektronisen rakentamisen maailmaan helppojen tehtävien kautta. Käymme myös päivittäin ulkona ja nautimme kesän väreistä!

 

Matkalla maailmassa - kuvataidetta ja tanssia TÄYNNÄ

vko 24 (11. - 15.6.) ma - pe klo 9 - 16

yli 7-vuotiaille

opettajat: kuvataideopettaja Satu Tikka ja tanssinopettaja Laura Lindstedt

 

Teemme kuvataideopettajan ja tanssinopettajan opastuksella taidetta elämyksellisesti improvisoiden ja eri taiteenlajeja yhdistäen. Työskentelemme kokonaisvaltaisesti: Tärkeää on ilmaisun vapaus, ei mallista piirtäminen. Teemme kuvaa, maalaamme, muotoilemme ja liikumme. Myös musiikki ja rytmi ovat mukana menossa. Yhteistyössä tanssikoulu DCA:n kanssa.

 

Animoi tietokoneella! TÄYNNÄ

vko 25 (18. - 20.6.) ma - ke klo 10 - 15

yli 9-vuotiaille

opettaja: Johanna Aulén

 

Teemme joko yksin tai ryhmissä 2D gif -animaatioita tai pienen 2D lyhytelokuvan. Animaatiota tehdään Adobe Photoshop ja Adobe After Effects -ohjelmilla. Myös 3D -ohjelman kokeileminen kurssilla on mahdollista. Tervetuloa animaation kiehtovaan maailmaan, nauttimaan omien hahmojen henkiin herättämisestä!

 

OTANIEMEN KAMPUS

 

Päin mäntyä -taideleiri InSEA TÄYNNÄ

 

vko 25 ma - to (18. - 21.6.) klo 10.30 – 15.30

15 - 20 -vuotiaille

Opettajat: Siru Tirronen, Eero Urala

 

Yhteisöllistä taidetta, taidegrafiikkaa ja nykyteknologiaa yhdistävällä taidekurssilla työskennellään nuorten ohjaajien johdolla. Kurssi järjestetään Otaniemen kampuksella kansainvälisen InSEA-taidekasvatuskongressin yhteydessä. Leirillä pohditaan perinteitä ja nykyaikaa: Voiko taide muuttaa maailmaa? Mitä vaikutusvalta, oikeudenmukaisuus ja ekologisuus ovat taiteessa?

 

Avainsanoja: taidegrafiikka, yhteinen tekeminen, vaikuttamisen keinot, taiteen tekniikat ja materiaalit, nykytaide, sosiaalinen media.

 

Leiri on osa Aalto-yliopiston järjestämää kansainvälistä InSEA-taide kasvatuskongressin ohjelmaa. Yhtenä päivänä ryhmä kansainvälisiä kongressivieraita osallistuu leirin ohessa järjestettävään workshopiin. Järjestäjät: Espoon kuvataidekoulu, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.

 

 

ELOKUU

 

Weegee, Tapiola

 

Visuaalinen tarinankerronta

vko 32 (6. - 8.8.) ma - ke klo 10 - 15

yli 9-vuotiaille

opettaja: Siru Tirronen

 

Tutustumme graafisen suunnittelun maailmaan visuaalisen tarinankerronnan ja hahmosuunnittelun kautta. Teemme kuvituksia, liikkuvaa kuvaa, konseptisuunnittelua ja sarjakuvaa. Improvisaatiotehtävät helpottavat ideointia. Kurssi sisältää sekä yksilöharjoituksia että ryhmätyötä. Kurssilla voit toteuttaa myös toteuttaa oman graafisen suunnittelun ideasi!