Artikkelit

Undervisningsställen

Föräldraguide
föräldraguide.pdf
Esbo bildkonstskola ger grundläggande konstundervisning i bildkonst enligt den fördjupade läroplanen åt 5-20-åriga barn och unga i Esbo. Undervisningen sker på svenska eller finska. Skolan grundades år 1979 och har ca 1200 elever. Lärarna är bildkonstlärare, konstnärer, arkitekter, fotografer och andra professionella inom konstindustrin. Bildkonstskolan ordnar också olika kortkurser för barn, unga och vuxna. En del av kurserna är familjekurser. För skolans administration svarar direktionen för Esbo bildkonstskolas understödsförening r.f.

Bildkonstskolan har ett rikligt och mångsidigt utbud av konstnärliga aktiviteter. Den stöder konstundervisningen i daghem och skolor. Den grundläggande konstundervisningen är ockå en bra bas för ungdomar som senare siktar på en konstnärlig utbildning. Huvudvikten läggs på elevens eget bildskapande. Allt material ingår i terminsavgiften. Undervisningsgrupperna samlas en gång i veckan eftermiddagar eller kvällar.
FÖRBEREDANDE STUDIER I BILDKONST (2h/v) är avsedda för 5–6 åringar.
Den fördjupade lärokursen består av grundstudier och fördjupade studier. GRUNDSTUDIERNA (540h) består av grundkurser för 7–12 åringar (2–3 h/v). I FÖRDJUPADE STUDIER (760h) eller verkstäder studerar 13–20-åringar 3–4 veckotimmar.
I fördjupade studier kan man välja mellan till exempel teckning, teckning och målning, grafik, 3D, keramik, digital konst, fotografering, serieteckning, allmän bildkonst, illustrering,"Här och nu", skulptur, arkitektur och omgivning, textilkonst samt video. Studieåret omfattar 34 veckor. Ansökningen sker i april i elektronisk form (ektk.eepos.fi). Alla material och verktyg ingår i terminsavgiften.