Oppilastiedotteet

Julkaistu 24.04.2018 12:46

Piirustus 2 -työpaja

tekee näyttelyretken Helsinkiin Talvipuutarhaan ja museoihin. Tapaaminen  la 12.5. Kampissa Suomalaisen kirjakaupan edessä klo 12. Retki päättyy samaan paikkaan klo 16.30.

Matkakortti tai matkarahaa mukaan. Näyttelykäynti korvaa Pääsiäisen ja Vapunaaton vuoksi pitämättömät kerrat.

Julkaistu 24.04.2018 12:44

Piirustus 1 -työpaja

tekee näyttelyretken Helsinkiin Talvipuutarhaan ja museoihin. Tapaaminen la 5.5. Kampissa Suomalsen kirjakaupan edessä klo 13. Retki päättyy samaan paikkaan klo 17.30.

Matkakortti tai matkarahaa mukaan. Näyttelykäynti korvaa Pääsiäisen ja Vapunaaton vuoksi pitämättömät kerrat.

Julkaistu 24.04.2018 11:18

Leppävaaran 9- ja 7-8-vuotiaat

 
Emme pidä kuvataidekoulua vappuaattona 30.4, vaan korvaamme kerran vierailulla kuvataidekoulun näyttelyssä Tapiolan Heikintorilla lauantaina 5.5. Tavataan näyttelytilassa Heikintorin toisessa kerroksessa klo 11.15. Tutustutaan yhdessä näyttelyyn ja työskennellään näyttelyn työpajassa. Näyttelyvierailu päättyy klo 12.45.  Ilmoitathan minulle viimeistään perjantaina 4.5 tekstiviestillä tai sähköpostilla, pääseekö kuvislaisenne mukaan. Samalla koko perheellä on hyvä mahdollisuus tutustua näyttelyyn, jos ette ole jo aiemmin ehtineet vierailla näyttelyssä.
 
Näyttelyvierailun jälkeen meillä on vielä kolme opintokertaa jäljellä 7, 14, ja 21.5, jotka ovat tavalliseen tapaan Leppävaarassa. Viimeisellä kerralla, 21.5, on hyvä varautua kuljettamaan kevään aikana syntyneet teokset kotiin.
 
T. Minttu
Julkaistu 24.04.2018 11:16

Leppävaaran 11-vuotiaat

Emme pidä kuvataidekoulua vappuaattona 30.4, vaan korvaamme kerran vierailulla kuvataidekoulun näyttelyssä Tapiolan Heikintorilla (Kauppamiehentie 1, Tapiola) lauantaina 5.5. Tavataan näyttelytilassa Heikintorin toisessa kerroksessa klo 12.45 Tutustutaan yhdessä näyttelyyn. Omaan näyttelyyn tutustumisen jälkeen siirrymme Heikintorilta kävellen Wee Gee-talolle  (Ahertajantie 5, Tapiola) ja tutustumme siellä EMMAssa esillä oleviin näyttelyihin. Museovierailu päättyy WeeGee-talon aulaan klo 15.00
Ilmoitathan minulle viimeistään perjantaina 4.5 tekstiviestillä tai sähköpostilla, pääseekö kuvislaisenne mukaan. Samalla koko perheellä on hyvä mahdollisuus tutustua kuvataidekoulun näyttelyyn, jos ette ole jo aiemmin ehtineet vierailla näyttelyssä.
 
Näyttelyvierailun jälkeen meillä on vielä kolme opintokertaa jäljellä 7, 14, ja 21.5, jotka ovat tavalliseen tapaan Leppävaarassa. Viimeisellä kerralla, 21.5, on hyvä varautua kuljettamaan kevään aikana syntyneet teokset kotiin.
 
T. Minttu
Julkaistu 16.04.2018 07:40

Vuosikokouskutsu

Espoon kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry:n vuosikokous pidetään torstaina huhtikuun 26. päivänä 2018 klo 18.00 alkaen WeeGee-talossa, Wirkkala-kabinetissa os. Ahertajantie 5, 02100 Espoo. 

Kokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen 13 §:n vuosikokoukselle määräämät asiat. Sääntöjen 11§:n mukaisesti kokoukseen voivat osallistua vuonna 2018 yhdistyksen jäsenmaksun maksaneet. Sääntöjen mukaan: ”Yhdistyksen kokouksessa jokaisella viimeksi erääntyneen jäsenmaksun maksaneella varsinaisella jäsenellä on yksi ääni.”Jäsenmaksu täytyy olla maksettu vähintään kolme pankkipäivää ennen kokousta.

Lämpimästi tervetuloa!      

Johtokunta

Kaikki vuosikokousaineisto luettavissa 17.4.2018  

Esityslista

Kertomus vuoden 2017 toiminnasta

Tilinpäätös 31.12.2017

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Talousarvio vuodelle 2019

Julkaistu 12.04.2018 10:22

Tapiolan lauantairyhmät 5-6B, 6-7A ja 8D

tekevät näyttelykäynnin Ateneumin taidemuseoon (Kaivokatu 2) su 6.5. Tapaaminen lippukassalla

5-6B:  klo 10.00, lopetus samaan paikkaan klo 11.15

6-7A ja 8D: 11.15, lopetus samaan paikkaan 12.30

Kuljetuksista huolehtivat vanhemmat. Museo on maksuton oppilaille.

Näyttelykäynti korvaa pääsiäislauantain pitämättä jääneen opetuskerran.

Julkaistu 11.04.2018 14:28

 

Alustava lukujärjestys lukuvuodelle 2018-2019

Opiskelevat oppilaat saavat tiedon ensi lukuvuoden ryhmänsä ajankohdasta lähiaikoina. Jatkavat oppilaat ovat etusijalla ryhmiä täytettäessä. Jos annettu aika ei oppilaalle sovi, tee ryhmänvaihtotoive kuvataidekoulun toimistoon (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) huhtikuussa.

Toukokuussa uudet oppilaat otetaan ryhmiin ja heidän paikkansa vahvistetaan. Senkin jälkeen jatkavat oppilaat ovat ensisijaisia jonottajia ryhmiin ennen uusia jonossa olevia hakijoita.

Mikäli johonkin ryhmään ei ole riittävästi hakijoita, ryhmää ei ehkä perusteta ja lukujärjestystä saatetaan joutua muuttamaan. Niille oppilaille, joita muutos koskee, tiedotetaan.

Julkaistu 11.04.2018 12:39

Application time for new students is 16. – 30.4.

Application time starts 8 a.m.

Application is made in Eepos service (espoo.eepos.fi). Students are taken in order of registration. When application is done successfully, guardian gets e-mail from Eepos.

This is not yet a confirmation about the study place.

Students already studying in the school have priority to change their group during April after next school years schedule is published. Confirmation about the gotten place is sent in the beginning of May via e-mail.

Before filling out the application form, please read the information package "Instructions for Enrolling Students"

Julkaistu 11.04.2018 08:52

Uusien oppilaiden haku 16. - 30.4. klo 8.00 alkaen

Ennen hakemuksen tekemistä kannattaa tutustua "Ilmoittautuvan oppilaan ohjeisiin"; hakemuksessa ne täytyy ruksata luetuiksi.

Haku tehdään Eepos-palvelussa (espoo.eepos.fi). Oppilaat otetaan ryhmiin ilmoittautumisjärjestyksessä. Onnistuneesta ilmoittautumisesta tulee vahvistusviesti annettuihin sähköposteihin. Se ei kuitenkaan vielä tarkoita vahvistusta saadusta paikasta, vaikka ryhmään näyttäisikin mahtuvan. Kuvataidekoulussa jo opiskelevilla oppilailla on etusija vaihtaa ryhmäänsä huhtikuun ajan. 

Saatu oppilaspaikka vahvistetaan toukokuun alussa. Jonopaikalle jääneille tulee samoin tieto toukokuun aikana. 

Hakemukseen kannattaa kirjata useampia vaihtoehtoja (enintään 3), jotta hakijalla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet päästä opiskelemaan. Jos hakija saa paikan 2. tai 3. vaihtoehtona olleeseen ryhmään, hän jää edelleen jonoon mieluisimpiin ryhmiin ja paikkaa niihin saatetaan tarjota vielä kesän ja syksyn aikana. Opiskelevat oppilaat ovat etusijalla ryhmänvaihdoissa uusiin hakijoihin nähden myös syksyllä. Huomioithan, että opetusryhmä perustetaan vain mikäli siihen on riittävästi hakijoita. 

Lukukauden jo alettua hakijalle saatetaan tarjota peruutuspaikkaa sähköpostitse tai puhelimitse.
Hakea voi myös muulloin kuin huhtikuussa, silloin täytetään tyhjäksi jääneitä paikkoja ryhmissä tai otetaan oppilaita peruuttaneiden tilalle. Helmikuun puolenvälin jälkeen ei ryhmiin oteta enää uusia oppilaita.


Ryhmänvaihtotoiveet, välivuosianomukset ja opintojen lopettamisilmoitukset tehdään aina toimistoon: toimisto (a) espoonkuvataidekoulu.fi, ei opettajalle.

Julkaistu 02.03.2018 09:55

Perusopetuksen ja varhaisiän opetuksen oppilaiden jatkoilmoittautuminen syksyn 2018 opetukseen 5.3. - 18.3.2018

Ilmoittautuminen tapahtuu Eepoksessa (espoo.eepos.fi) henkilökohtaisia tunnuksia käyttäen. Tunnukset on lähetty 5.3. ensisijaiseksi merkityn huoltajan sähköpostiin. 

Perusopetuksen ja varhaisiän oppilaiden jatkoilmoittautuminen koskee Espoon kuvataidekoulussa opiskelevia 2006-syntyneitä ja nuorempia oppilaita. Oppilaat valitsevat vain jatkavatko lukuvuonna 2018-2019 vai lopettavatko kevätlukukauden 2018 jälkeen. Lukujärjestys tehdään tulleiden ilmoittautumisten perusteella. Jos olet epävarma sopiiko ryhmän tuleva ajankohta syksyn aikatauluunne, mutta haluaisit oppilaan periaatteessa jatkavan kuvataidekoulussa, tee jatkoilmoittautuminen. Peruutus on maksutonta 20.8. asti.

19.3. ne oppilaat, jotka eivät ole ilmoittautuneet, kirjataan lopettaneiksi ja heidän paikkansa vapautetaan uusille oppilaille haettavaksi. Myös joitakin ryhmiä saatetaan yhdistää myöhästyneiden ilmoittautumisten vuoksi eikä myöhästyneille ole enää paikkaa omassa ryhmässä.

Päiväkotiyhteistyöryhmissä opiskelevien jatkoilmoittautuminen on samaan aikaan. Päiväkotiryhmissä opiskelevat valitsevat jatkavatko päiväkotiryhmässä, siirtyvätkö perusopetukseen vai lopettavatko.

Syksyn ryhmätieto tulee kevään aikana sähköpostitse. Ryhmänvaihtotoiveita voi ilmoittaa jatkoilmoittautumislomakkeessa tai kuvataidekoulun toimistoon ilmoittautumisajan jälkeen (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)

Tarkemmat ohjeet ilmoittautumiseen

Julkaistu 02.02.2018 10:28

Ilmoittautuminen lukuvuoden 2018 - 2019 työpajoihin

Ilmoittautumisaika 5.2. - 18.2.2018. Työpajoihin voivat ilmoittautua työpajoissa jo opiskelevat sekä 12-vuotiaien jaksoissa opiskelevat. 11-12-vuotiaiden perusopetuksen ryhmissä oma opettaja kertoo, kuka voi ilmoittautua työpajaan. Ilmoittautumista varten oppilaat sekä heidän huoltajansa saavat henkilökohtaiset tunnukset sähköpostiin 5.2.2018. Tunnukset lähetetään osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilmoittautuminen tehdään Eepoksessa (espoo.eepos.fi) 5.2. alkaen. Lukujärjestys tehdään vasta kun perusopetuksen jatkoilmoittautuminen on päättynyt maaliskuun lopulla. Sen jälkeen huhti-toukokuussa työpajojen oppilaat saavat tiedon saadusta työpajapaikasta. Mikäli oppilas haluaa vaihtaa saatua työpajaa, ottakaa yhteyttä kuvataidkeoulun toimistoon (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Myös mahdollinen opintojen lopettaminen tehdään jatkoilmoittautumislomakkeella.

Tarkemmat ohjeet työpajavalinnasta

Kuvataidekoulun sähköinen uutiskirje lähetetään maanantaina 5.2. (lähetysosoite Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), siinä on myös kerrottu jatkoilmoittautumisen kulusta.

Julkaistu 08.01.2018 12:11

Kevätlukukausi alkaa viikolla 2

Kevään laskujen eräpäivä on 11.1. Laskut on lähetetty ensisijaisen huoltajan sähköpostiosoitteeseen llähettäjänä Isolta Verkkolaskupalvelu.

Laskun voi halutessaan jakaa kahteen osaan siten, että puolet maksetaan eräpäivänä ja toinen puolikas kuukausi ensimmäisen eräpäivän päästä. Säilytä laskun tiedot, emme lähetä toisesta puolikkaasta uutta laskua tai muistutusta. Toista puolikasta hyvitetään lopettamis- tai huojennustapauksessa.

Maksamaton lasku johtaa paikan irtisanomiseen. Mikäli laskua ei löydy tai et tiedä mihin osoitteeseen se on lähtenyt, ota yhteyttä toimistoon: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Julkaistu 18.08.2017 11:14

Kuvataidekerhot kouluilla 

Ilmoittautuminen kuvataidekerhoihin on nyt avattu osoitteessa espoo.eepos.fi 

Järjestämme kuviskerhoja Auroran, Kuitinmäen, Laajalahden, Niittykummun, Saunalahden, Tuomarilan ja Ymmerstan kouluilla sekä Pikku Auroran taidetalossa. Kerhot alkavat syyskuun viikolla 36.

Julkaistu 11.07.2017 13:14

Lukujärjestys 2017-2018

Lukujärjestykseen on tullut muutoksia joidenkin ryhmien kohdalla. Tarkista oman ryhmäsi kokoontumisaika ja ole tarvittaessa yhteydessä kuvataidekoulun toimistoon: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Julkaistu 15.05.2017 10:42
Julkaistu 19.04.2017 11:29

Hyvät avajaisvieraat,

Aurinko laskee vetten taakse ja nuolaisee säteidensä sillan mukanaan viileänä kesäiltana. Hiljaisuus rikkoutuu, kun viimeiset lokit liitävät läheiselle lintukarille kirkuen. Kuulen huudot. Tiedän, että lokit lentävät tavanomaiselle kiviselle karikolleen. Jos en kuulisi lokkien ääntä tai niiden siipien kahinaa tuulta vasten, kiinnittäisinkö huomiota siihen, että ne lentävät yöpaikalleen. Tajuaisinko, että niitä on? Ehkä huomaisin lokkien puuttumisen, mutta entä sen, että viimeinenkin Saimaannieriä katoaa Kuolimon vesistä tai ettei litteäjärvisimpukoita enää piileskelekään jokien pohjahiekassa.

Haluan tuoda esille niitä, joita ei usein huomata. Niitä, jotka helposti jäävät jalkoihin ja pian katoavat – elävät ihmisen takia viimeisiä hetkiään.

Tällainen on päättötyökirjani esipuhe. Päättötyöt eivät ole vain hauskoja maalauksia tai spontaanisti otettuja valokuvia, vaan jokainen päättötyöntekijä on halunnut tuoda niillä esiin oman teemansa. Oman teokseni ruusulokit, dodo-linnut ja uhanalaiset kasvilajit ottavat kantaa ilmastonmuutokseen. Ikkunapöydältä löytyy jokaisen päättötyön tekijän kirjoittama työkirja, jossa opiskelija kertoo tarkemmin teoksen etenemisestä ja työn teemoista.

10 kiloa savea, puoli kiloa lasimurskaa, litra lasitteita, ja lähes 60 työtuntia muovailua ja koristelua. Tätä kaikkea ja paljon muuta on oma päättötyöni konkreettisesti vaatinut. Samaan aikaan muissa luokissa ovat pensselit ja kynät tanssahdelleet valkoisilla pohjilla, kameran salamavalot räpsähdelleet, tietokoneen näppäimet naputelleet ja ompelukoneet surisseet. Seitsemän kuukauden työurakka on nyt tullut päätökseensä, ja teokset on tuotu tänne esille.

On jännittävää ja ehkä vähän pelottavaakin tuoda oma päättötyö näin monen silmäparin tarkkailtavaksi. Teokset joita me päättötyöntekijät olemme viimeisen lukuvuoden aikana taiteilleet ovat suurimmilta osin pysyneet omassa tiedossamme, mutta nyt auringonvalo saa vihdoin suunnata niihin säteensä ihan kunnolla. Nähtävää tässä näyttelyssä todellakin riittää. Katseltavaa on veistoksista öljyvärimaalauksiin ja kameran otoksista akvarelliteoksiin ja paljon muuhun, johon kuvataidekoululaisemme ovat inspiraationsa  suunnanneet. Meillä kaikilla päättötyöntekijöillä on monen vuoden kuvataidekouluharrastus takanapäin, ja useita meitä varmasti odottaa vielä rutkasti uusia taideseikkailuja Espoon kuvataidekoulussa.

Monilla nuorilla on nyky-yhteiskuntamme pyörityksessä valtavasti stressiä. Kohta ylioppilaslakin päähän painavana lukiolaisena voin todeta, että arkeni on usein todella stressaavaa. Kuvataidekoulu on ollut toimiva lääke tähän ahdistukseen. Tunne, kun saa työntää kädet viileään saveen ja vaivata köntistä ilmakuplia pois, on voimaannuttavan rentouttava. Samalla pään voi hetkeksi tyhjentää koulunkäynnistä ja pääsee juttelemaan kuviskavereiden kanssa. Kuvataide harrastuksena onkin minulle erittäin merkityksellinen niin itsensäilmaisun kuin rentoutumisenkin kannalta.

Ihan ihka ensimmäinen keramiikkatyöni Espoon kuvataidekoulussa oli kukkakuvioilla koristeltu laakea lautanen. Monen tunnin väkerryksen jälkeen työ meni polttoon. Ja räjähti uunin kuumuudessa pirstaleiksi. Olin unohtanut vaivata savesta ilmakuplat pois ja ne laajenivat uunissa niin, ettei savi kestänyt. Nielaisin harmituksen kyyneleet, ja toiste eivät enää työni räjähdelleet.

Vuosi vuodelta savi on alkanut totella käsissäni paremmin ja olen oppinut uusia työtapoja makkaratekniikoista kuparipatinan käyttöön. Seitsemän työpajaopintovuoteni aikana olen yrittänyt imeä itseeni mahdollisimman paljon taitoa ja samalla valmistellut itseäni tätä projektia varten. Ylpeänä voinkin sanoa, että päättötyö on ollut suurin ja vaativin taideprojektini tähän asti. Enkä varmasti ole ainoa päättötyöntekijä, joka voi yhtyä sanoihini.

Muutama pitkään valvottu yö ja ahdistuksen hetkikin on tähän projektiin mahtunut. Mutta tässä se palkinto odottaa. Nyt ei enää liimailla viimeisiä osia teoksiin kiinni, vedellä päättäviä pensselinvetoja tai kumiteta lyijykynänjälkiä teoksen taustasta. Nyt on aika seistä selkä suorana ja päästää näyttelyvieraat katsomaan teoksia.

Tervetuloa!

 

Julkaistu 02.03.2017 08:42

Espoon kuvataidekoulu lähettää laskut Isolta verkkolaskupalvelun kautta.

Linkki laskuun saapuu ensisijaisen huoltajan sähköpostiosoitteeseen, jollei muuta ole sovittu. Klikkaa rohkeasti linkkiä, jotta saat varsinaisen laskun auki.

Tarkistathan myös roskapostikansiosi!

Jos asiassa on mielestäsi epäselvyyttä, ota yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Espoo School of Art is sending the invoices via Isolta Verkkolaskupalvelu. Link to the invoice is coming to the e-mail of primary guardian, unless something else is agreed. Please check also yoyr junk mail file, if you don't get the invoice. You can always contact the office of Espoo School of Art if there is any confucion about the bill (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., tel. 09 81631822)

Julkaistu 28.02.2017 11:32

C:\Users\Saga\Desktop\mainokseen\2015 015.JPG

Tycker du om att rita, måla, pyssla och bygga med olika material?

I Esbo bildkonstskola jobbar vi mångsidigt med olika material och för tillfället finns det lediga elevplatser i den svenskspråkiga gruppen för 10-12 år. Gruppen samlas onsdagar kl. 18.00-20.15 i Olars, Västerporten 1.

Kom och bekanta dej!

För mera information vänligen ring 040-5800 424 eller se skolans hemsida www.espoonkuvataidekoulu.fi

 

Julkaistu 15.04.2016 13:17

Uusi johtokunta valittu

Vuosikokouksessa 21.4.2016 valittiin Espoon kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry:lle uusi johtokunta.

 

Johtokunnan jäsenet:

puheenjohtaja teollisuusneuvos Kari Kallonen

Tiina Alfors

Inari Grönholm

Ilkka Helmikkala

Pauliina Juntunen

Taru Liira

 

Julkaistu 03.02.2016 10:22

Kannatusyhdistyksen jäsenilmoitus

Halutessasi voit liittyä kannattajayhdistyksen jäseneksi. Täytä oheinen jäsenilmoitus ja palauta se kuvataidekoulun toimistoon.

Kannatusyhdistyksen jäsenilmoitus

 

Julkaistu 18.08.2015 10:45

UUTTA – 3D-työpaja 13–20-vuotiaille, WG

Uutena työpajana, 13–20-vuotiaille, käynnistämme 3D-työpajan.

3D on nykyaikainen ja monipuolinen keino tuottaa niin animaatiota kuin still-kuviakin. Kurssilla perehdyt Autodesk Maya -ohjelman alkeisiin ja apuna käytetään myös Photoshoppia. Opit rakentamaan muotoja polygoneista, sekä teksturoimaan ja tuottamaan kuvia ja yksinkertaista animaatiota. Opit myös ymmärtämään animaation menneisyyttä ja tulevaisuutta, sekä 3D-taiteen mahdollisuuksia.

Työpaja kokoontuu WeeGeellä Tapiolassa
maanantaisin klo 16.15–18.30.

Mikäli opiskelet jo jossakin työpajassa, niin voit valita tämän myös toiseksi työpajaksesi. Tämän työpajan hinta on silloin 130 e/lukukausi.

Ilmoittautuminen:
https://ektk.eepos.fi/
- valitse sieltä kohta ”Kuvataiteen laajan perusopetuksen oppilaspaikat” ja ”Tapiola 3D UUSI”

3D-työpaja 13-20-vuotiaille

Julkaistu 18.08.2015 10:41

UUTTA – Design ja teknologia -työpaja, Opinmäki

Käynnistämme Design ja teknologia -työpajan 13–20-vuotiaille
uudessa Opinmäen oppimiskeskuksessa.

Opetuksessa yhdistyvät muotoilu, kuvataide sekä perinteiset ja nykyaikaiset käsityömenetelmät, mukaan lukien eri teknologiat mm. robotiikka. Keskiössä on tutkiva ja ilmiölähtöinen opetus sekä suunnitteluprosessin hallinta luovan ongelman ratkaisun välineenä.

Työpaja kokoontuu Opinmäen oppimiskeskuksessa
tiistaisin klo 18.00–20.15.

Mikäli opiskelet jo jossakin työpajassa, niin voit valita tämän myös toiseksi työpajaksesi. Tämän työpajan hinta on silloin 130 e/lukukausi.

Ilmoittautuminen:
https://ektk.eepos.fi/
- valitse sieltä kohta ”Kuvataiteen laajan perusopetuksen oppilaspaikat” ja ” Opinmäki Design ja teknologia UUSI”

Design ja Teknologia -tyopaja

Julkaistu 19.05.2015 09:36

Pensselihirmut 2015

on jaettu kaikille oppilaille viimeisillä tunneilla. Vuosikertomuksen voi hakea toimistosta ja se on luettavissa koulun kotisivulla, jos oppilas ei ole sitä saanut.

Pensselihirmut 2015
Julkaistu 19.05.2015 09:36

Pensselihirmut 2015–2016

Espoon kuvataidekoulun menneestä lukuvuodesta kertova Pensselihirmut on ilmestynyt. Vuosikertomusta on jaossa kuvataidekoulun toimistolla ja lisäksi se on luettavissa verkossa. Kaikille oppilaille jaetaan vuosikertomus viimeisillä oppitunneilla. 

Pensselihirmut  2015–2016

Julkaistu 03.03.2015 08:43

Toimisto on avoinna

ti - pe klo 10 - 15, jolloin on myös puhelinpalvelua. Muina aikoin yhteyttä voi ottaa sähköpostitse: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Julkaistu 06.02.2015 12:38

Tajua mut!

Espoon kuvataidekoulussa on otettu käyttöön 6.2.2015 Tajua Mut!-liputustoimintamalli lasten ja nuorten varhaisen tuen ilmaisemista varten. Toimintamallin avulla edistetään opiskelijan hyvää oppimista, psyykkistä ja fyysistä terveyttä sekä sosiaalista hyvinvointia. Koko opetushenkilöstö on koulutettu käyttämään järjestelmää. Olemme perustaneet myös Tajua Mut-työryhmän, joka toimii koulussa konsultoivana ryhmänä oppilaiden hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Työryhmässä ovat rehtori Maritta Poijärvi, apulaisrehtori Hanna Koskimies ja päätoiminen opettaja Leena Rantanen. Ryhmä kokoontuu aina tarvittaessa. Yhteydenotot sähköpostitse (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) ja rehtorin puh. (09) 81631819. Tajua mut! -toiminta koskee kaikkia 9-28 vuotiaita espoolaisia lapsia ja nuoria. Tajua mut! on avoimuutta, yhteistyötä ja vapaaehtoisuutta. Toiminta perustuu avoimuuteen ja välittämiseen. Kaikkeen kysytään lupa, asioita ei käsitellä selän takana. Toiminta on vapaaehtoista, aina on mahdollisuus kieltäytyä tarjotusta avusta. Tajua mut! toimintamalli ei korvaa jo olemassaolevia auttamistapoja, vaan tulee niiden rinnalle täydentämään palveluita.

http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Nuoriso/Tajua_mut
Julkaistu 15.01.2014 09:47

Kuvataidekoululta tulevat tiedotteet saapuvat jatkossa huoltajan sähköpostiin sähköisenä uutiskirjeenä.

Jos rekisterissä on kaksi huoltajan sähköpostia, tulee uutiskirje ensisijaiseksi huoltajaksi merkitylle. Jos oppilas on täysi-ikäinen ja antanut oman sähköpostiosoitteensa, tulee uutiskirje oppilaalle itselleen.
Jotta et jää vaille tärkeitä kuvataidekoulua koskevia viestejä, pidä sähköpostiosoitteesi ajan tasalla!

Julkaistu 14.11.2013 11:52


Lataa TAPiola-peli täältä:
https://www.dropbox.com/s/el7jt06uzmrqlmn/TAPiolaBetav1.0.2.exe
 
Peli toimii koneissa, joissa on Windows-käyttöjärjestelmä.
 

Demo TAPiola-pelistä:


Tarina:
Heikki Von Hertzen on antanut Tapiolle- Suomen muinaiselle metsän haltijalle tehtävän pitää puutarhakaupunki kukoistavana. 
Tapion täytyy juosta ajassa eteenpäin, alkaen 1950.luvulta kaukaiseen tulevaisuuten, istuttaen kasveja Tapiolaan. 
Jos Tapio törmää johonkin tai ei saa tarpeeksi kasveja istutettua hän joutuu aloittamaan tehtävänsä alusta 1950-luvulta
 
Peliohjeet:
-Tapio hyppää, kun painat vasenta hiiri-näppäintä
-Tapio istuttaa kasveja, kun pidät oikeata hiiri-näppäintä pohjassa silloin kun hän on kasvatuspalikan päällä
Julkaistu 14.12.2012 11:19

 


TAPiola – peli nuorten taidonnnäyte yhteistyön voimasta.

Nuoret osallistuvat 100 vuotta sitten syntyneen Tapiolan ”isän”
Heikki von Hertzenin juhlavuoteen suunnittelemalla mobiilipelin.
(100 vuotta Heikki von Hertzenin syntymästä -juhlatoimikunnan tilaama, juhlatoimikunnan puheenjohtajana toimii Espoon kaupungin johtaja Jukka Mäkelä ja yhteyshenkilönä Bo Grönholm Espoon kulttuurilautakunnasta)
TAPiola peliprojekti alkoi elokuussa 2012, kun Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kutsui koolle työryhmän valmistelemaan Heikki von Hertzenin syntymän 100-vuotisjuhlaa. Alkuperäinen ajatus oli tuottaa Afrikan tähden -tapainen peli, joka kuvaisi kiinnostavasti Tapiolan historiaa ja Heikki von Hertzenin puutarhakaupunkivisiota.
Ensimmäisessä kokouksessa kaupunginjohtaja kuitenkin totesi, että perinteisen lautapelin sijaan tehtäisiinkin mobiilipeli – ajan hengen mukaisesti. Työpajat järjestettiin WeeGeen:n tiloissa kerran viikossa ja kesäkuussa ja elokuussa 2013 leirikoulutyyppisinä viikon mittaisina projekteina Espoon kuvataidekoulun tiloissa.
Peliprojekti on hieno yhteistyöprojekti eri oppilaitosten välillä.
Pelin toteutuksessa on mukana Espoon kuvataidekoulun, ja Etelä-Tapiolan lukion, Espoon musiikkiopiston musiikkiteknologian ryhmän opiskelijoita sekä avajaisten osalta myös Espoon tanssiopiston opiskelijoita. Aalto yliopistosta olemme saaneet asiantuntemusta ja asiantuntijaluennoitsijoita pelisuunnittelun laitokselta.

Ohjaavana opettajana on toiminut Arash John Sammander, jonka pelisuunnittelun opinnot Aalto-yliopistossa ovat loppusuoralla. Opintojen ohella hän työskentelee pelisuunnittelijana Songhi Entertainmentissa.

TAPiola - Oppilaiden taidonnäyte.
Monista loistavista ideoista pelin sankarihahmoksi nousi Tapio, myyttinen hahmo, joka erilaisia esteitä väistellen istuttaa puita Tapiolan puutarhakaupunkiin. Pelin edetessä maalaisympäristö muuttuu vaiheittain ajan mukana eri vuosikymmenien näkymiksi Tapiolan historian aikajanalla. 
  
Faktaa:
Koko peliprojektin koordinaattorina ja yhteyshenkilönä on toiminut Espoon kuvataidekoulun rehtori Maritta Poijärvi.
Espoon kuvataidekoulussa projektin vastuuopettajana on toiminut digitaalisen taiteen työpajan opettaja Nina Sarkima.
Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ehdotti, että lapset ja nuoret
osallistuisivat Heikki von Hertzenin juhlavuoteen mobiilipelillä.
Opetushallitus on tukenut hanketta.
Mobiilipeliprojektin luontaisena jatkona Espoon kuvataidekoulussa on käynnistetty kolme  pelisuunnittelun työpajaa, joissa opettajana toimii Arash John Sammander.

Pelin julkistaminen 14.11. 2013 klo 19.00 WeeGeen aulassa.
Heikki Von Hertzenin syntymästä 100 vuotta pääjuhla Kulttuurikeskuksessa torstaina 21.11.2013 Mobiilipeli on esillä myös pääjuhlassa isolla takaseinällä Tapiolasalissa.
Avaamme samana iltana WeeGeellä yhdentoista kuvataidekoulun valtakunnallisen VALO-tapahtuman klo 18.30. VALO-tapahtuma on
samanaikaisesti kaikissa Espoon kuvataidekoulun seitsemässä opetuspisteessä 14.11. klo 18.00-19.00. Valo-tapahtuma on osa Taidenavigaattori 2 hanketta, jota Opetushallitus on myös tukenut.

Lataa TAPiola-peli täältä:
 www.dropbox.com/s/el7jt06uzmrqlmn/TAPiolaBetav1.0.2.exe
 

Demo TAPiola-pelistä:


Tarina:
Heikki Von Hertzen on antanut Tapiolle- Suomen muinaiselle metsän haltijalle tehtävän pitää puutarhakaupunki kukoistavana. 
Tapion täytyy juosta ajassa eteenpäin, alkaen 1950.luvulta kaukaiseen tulevaisuuten, istuttaen kasveja Tapiolaan. 
Jos Tapio törmää johonkin tai ei saa tarpeeksi kasveja istutettua hän joutuu aloittamaan tehtävänsä alusta 1950-luvulta
 
Peliohjeet:
 -Tapio hyppää, kun painat vasenta hiiri-näppäintä
-Tapio istuttaa kasveja, kun pidät oikeata hiiri-näppäintä pohjassa silloin kun hän on ksvatuspalikan päällä


Julkaistu 19.09.2012 09:37

Valokuvablogit

Valokuvatyöpajat 1A ja 1B ovat aloittaneet valokuvablogit, joita voi seurata alla olevien linkkien kautta:

valokuvaus1a.blogspot.fi

valokuvaus1b.blogspot.fi

Julkaistu 17.08.2012 11:57

Kärpänen

Espoon kuvataidekoulun opettajat kokosivat tehtävistä kirjan. Kirjaa myy WeeGee – shop sekä Espoon kuvataidekoulun toimisto. Hinta 25€